24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟ που αρέσει…

Αν και είναι φανερό πως μπορεί να παίξει και καλύτερα, ο Παναθηναϊκός άρεσε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" κερδίζοντας καθαρά τη Χίμκι με 90-63. Η πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και η πολύ καλή παρουσία παικτών όπως ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Λεκαβίτσιους, ο Λάσμε και ο Τόμας είναι ό,τι κρατάει ο Τσάβι Πασκουάλ από αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τελικό του τουρνουά με τη Φενερμπαχτσέ το βράδυ της Παρασκευής (20.30).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο ξεκίνημα την ενέργεια που του έδινε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα πάνω στον Σβεντ, όμως ήταν φανερό πως ακόμα βρίσκεται... στην αρχή της σεζόν. Οι συνεργασίες του Καλάθη με τους Λάσμε και Γκιστ, που υπό κανονικές συνθήκες ξεσηκώνουν το κοινό στις εξέδρες, δεν έβγαιναν, καθώς ο Λάσμε έδειχνε να μην έχει βρει τα πατήματά του, ο Καλάθης ψαχνόταν κι αυτός, ενώ ο Γκιστ ήταν λίγο καλύτερος, αλλά θέλει κι αυτός το χρόνο του.

Η Χίμκι προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα, κυρίως με τον πολύ καλό Μάλκολμ Τόμας, και κατάφερνε να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. Το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 19-19 και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι και τρία λεπτά πριν από τη λήξη, όταν ο Παναθηναϊκός με ορισμένες καλές άμυνες μαζεμένες κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα 6 πόντων (35-29 στο 17'), το οποίο διατήρησε ως το τέλος του ημιχρόνου χάρη στο τρίποντο του Λάνγκφορντ στην εκπνοή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάσμε ανέβηκε κατακόρυφα, ειδικά στην άμυνα, ο Καλάθης επίσης, ο Αντετοκούνμπο έπαιξε καλά πάνω στον Σβεντ κι ο Παναθηναϊκός με αφετηρία την πολύ καλή άμυνά του, βρήκε την ευκαιρία να τρέξει. Και με ένα σερί 10-0 ξέφυγε στο 26' με 56-38 δείχνοντας να κυριαρχεί.

Η Χίμκι με δύο τρίποντα των Μάρκοβιτς και Σβεντ μάζεψε κάπως τη διαφορά (56-46) και τη διατήρησε σε αυτό το επίπεδο για λίγα λεπτά, όμως στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός βρήκε πάλι ρυθμό και "καθάρισε" το παιχνίδι.

Παρότι ο Καλάθης δεν έπαιξε καθόλου (ο Πασκουάλ μοίρασε το χρόνο στους δύο πόιντ γκαρντ χρησιμοποιώντας τον Καλάθη στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο και τον Λεκαβίτσιους στο δεύτερο και τέταρτο), ο Παναθηναϊκός επέβαλε και πάλι πλήρως το ρυθμό του, εκμεταλλευόμενος πάντως και την απουσία του Σβεντ, τον οποιον επίσης ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε στην τελευταία περίοδο.

Ο Λεκαβίτσιους έκανε σπουδαία δουλειά, ενώ παίκτης-κλειδί αποδείχθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έπαιξε επιτυχώς το ρόλο του σκιάχτρου στην άμυνα και στην επίθεση έδωσε λύσεις στην επίθεση με τα επιθετικά ριμπάουντ και τα καρφώματά του. Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου κι αμέσως μετά ένα κλέψιμο και καλάθι του Λεκαβίτσιους εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους στο 36' (78-58) και από εκεί και πέρα το παιχνίδι δε επιφύλαξε άλλες συγκινήσεις.

Δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 14 (4), Λάνγκφορντ 12 (2), Παπαγιάννης 6, Λάσμε 6, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 15 (1), Παππάς 8 (1), Γκιστ 13, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 5, Λοτζέσκι, Καλάθης 1, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 3

Χίμκι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Σβεντ 16 (2), Μποστ 2, Κρόκερ 8 (2), Βιάλτσεφ, Ζάιτσεφ, Μάρκοβιτς 8 (2), Μόνια 3 (1), Γκιλ 2, Ζουμπκόφ, Τζένκινς 3 (1), Τόμας 13 (1), Μίκι 8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ