26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Λαύριο 73-89: Ο Κάρτερ το άρχισε, ο Σμιθ το τελείωσε (pics, vids)

Το έπιασε από εκεί που το άφησε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Οι εμφανίσεις στα ματς προετοιμασίας και σε εκείνα του Super Cup μπορεί να ήταν απλά μια παρένθεση για το Λαύριο που μπήκε εντυπωσιακά στη νέα Basket League αφού νίκησε μέσα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 73-89, κυριαρχώντας από την αρχή του αγώνα. Χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα όταν οι γηπεδούχοι έμοιαζαν απειλητικοί και το έκανε για να πάρει το διπλό. Ένα αποτέλεσμα που δείχνει τις προοπτικές του και για τη φετινή σεζόν.

 

 

Η «βροχή» τριπόντων του Λαυρίου στα πρώτα λεπτά του αγώνα, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΠΑΟΚ στην περιφερειακή άμυνα, επιβάρυνε το ήδη βαρύ κλίμα για τους γηπεδούχους λόγω της «μαύρης» επετείου των Τεμπών. Το Λαύριο όμως πήρε τη νίκη χτυπώντας κυρίως από μέση και κοντινή απόσταση την ώρα που ο Δικέφαλος δεν βρήκε ποτέ την ισορροπία που απαιτούσαν οι περιστάσεις.

 

 

Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα της περιφερειακής άμυνας του ΠΑΟΚ και έχοντας 5/7 τρίποντα, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με 30-20 στην πρώτη περίοδο και με τον ΠΑΟΚ να μένει χωρίς πόντο για 6,5 λεπτά στη δεύτερη, άνοιξε την «ψαλίδα» στους 18 (20-38). Παρά το προσωπικό ντεμαράζ οχτώ πόντους του Γιώργου Καμπερίδη, το Λαύριο με τρίποντο του Κάρτερ από το κέντρο κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο ημίχρονο (36-47). Όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε απειλητικός για πρώτη φορά μειώνοντας στους πέντε (50-55 στα 2:50 από το τέλος της τρίτης περιόδου), ανέλαβε δράσης ο Τζέρι Σμιθ που οδήγησε το Λαύριο σε σερί 12-2, στο +15 (52-67) και ουσιαστικά στη νίκη αφού ο Δικέφαλος δεν είχε πια τρόπο για άλλη επιστροφή κι ας έπαιξε το χαρτί του small ball.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Τον άτυπο τίτλο μοιράζονται ο Τάισον Κάρτερ και ο Τζέρι Σμιθ. Ο πρώτος άναψε τη φλόγα της νίκης για το Λαύριο και ο δεύτερος την κράτησε ζωντανή όταν άρχισε να τρεμοπαίζει. Αν θα έπρεπε να επιλέξει κανείς όμως κάποιον, θα κατέληγε στον εμπειρότερο των δύο Αμερικανών γκαρντ του Λαυρίου. Ο Σμιθ έκανε εντυπωσιακή δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο και έσβησε κάθε πιθανότητα επιστροφής για τον ΠΑΟΚ.

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα αποτέλεσμα όπως το σημερινό, πολλοί παράγοντες διαμορφώνουν την τελική εικόνα. Ίσως πιο σημαντική ήταν, εκτός βεβαίως της χαμηλής επίδοσης του ΠΑΟΚ στην επίθεση, ήταν η αναλογία ασίστ-λαθών. Το Λαύριο ξεπέρασε τις 20 ασίστ και περιόρισε τα λάθη του, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε συνεργασίες, κάτι που ήταν αποτέλεσμα του κατά κανόνα βιαστικού τρόπου με τον οποίο έπαιξε στην επίθεση.

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ