22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟΚάρα για φίλημα!

Με ηγέτη τον καταπληκτικό Ουίλιαμ Χάτσερ και με μεγάλες βοήθειες από τους Γκάρετ, Χρυσικόπουλο, Τέπιτς, ο ΠΑΟΚ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 88-79 και παραμένει ζωντανός στη μάχη για την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΚ ήταν κακή αμυντικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει το +20 του αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, το οποίο απειλήθηκε, καθως καποια στιγμή ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 21 πόντων.

Με εξαίρεση 2-3 λεπτά στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του και οικοδομώντας μια πολύ καλή διαφορά. Ξεκίνησε παίζοντας εξαιρετική άμυνα, πολύ καλα διαβασμένη, με παγίδες κυρίως πάνω στον Χάντερ, ο οποίος δεν είχε χώρο να κινηθεί, εκνευρίστηκε και βγήκε εκτός κλίματος, έλεγξε τα ριμπάουντ και από εκεί και μετά, με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, ξέφυγε. 

Στο 8' προηγήθηκε με 21-6 και στο 11' με 26-9, καθώς ο εξαιρετικός Ουίλιαμ Χάτσερ έδινε τον τόνο, ενώ γινόταν πολύ καλή δουλειά και από τους ψηλούς, αρχικά από τον Τζέφερσον και μετά τον Γκάρετ, αλλά και τον Μαργαρίτη, όχι μόνο στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και στις συνεργασίες με τους κοντούς. Γενικά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι της αντιπάλου του, την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε βραχυκυκλωμένη επιθετικά και ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια, αλλά και στις βολές (είχε 8/17 στο πρώτο μέρος, με τον Χάντερ να είναι εκνευριστικός, έχοντας 3/9).

ΗΈνωση έδωσε σημεία... ζωής μετά το 15' όταν ο Μπάνκι έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο με ζον πρες. Αυτή η άμυνα αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα και μέσα σε δύο λεπτά το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως. Με τον Γκρίφιν να κάνει σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τον Θίοντορ να βάζει ένα τρίποντο και να τελειώνει δύο αιφνιδιασμούς, η Ένωση πλησίασε στο 17' στους 8 πόντους, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Όμως ένα τρίποντο του Χάτσερ, μαζί με πέντε συνεχόμενους πόντους του Σχίζα, που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολύτιμες λύσεις σε ένα κρίσιμο σημείο, ο ΠΑΟΚ ανέκοψε την αντεπίθεση της ΑΕΚ. Και εκματελλευόμενος και τη συνεχιζόμενη αστοχία των αντιπάλων του στις βολές, πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας στα χέρια μια πολύ καλή διαφορά (44-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάτσερ συνέχισε το βιολί του. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον σταματήσει, ενώ γενικά είχε αδυναμία να σταματήσει τον οποιονδήποτε, αφού και ο Χρυσικόπουλος της δημιούργησε πολλά προβλήματα, ενώ και ο Τέπιτς έβαλε τρίποντο μέχρι και από τη... σέντρα! Και μπορεί στην επίθεση οι Χάτσερ και Θίοντορ να έδωσαν κάποιες λύσεις, όμως η άμυνα ήταν ανύπαρκτη κι έτσι ο ΠΑΟΚ στο 26' προηγήθηκε με 64-44 εξακολουθώντας να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Όταν το σκορ έγινε 67-46 στο 27', ο Μπάνκι παίζοντας με χαμηλό σχήμα έδωσε και πάλι εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο, που προκάλεσε ξανά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Και η ΑΕΚ "ψαλίδισε" τη διαφορά μειώνοντας με δύο συνεχόμενα τρίποντα του  Ματσιούλις 71-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με δύο γρήγορα καλάθια του Γκρίφιν και του Λαρεντζάκη η ΑΕΚ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 στο 31' (71-62), αλλά ένα τρίποντο του Ζάρα αμέσως μετά έδωσε βαθιά ανάσα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος για τα επόμενα 3 λεπτά έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αφού άλλωστε είχε ξαναπεράσει στον αγώνα ο Χάτσερ, ο οποίος είχε αποσυρθεί για να πάρει ανάσες.

Όμως ο Ματσιούλις με τρίποντο και φάουλ στο 34' έκανε το 77-67 δίνοντας και πάλι ελπίδες στην ΑΕΚ. Σε εκείνο το σημείο καθοριστικός ήταν ο Γκάρετ, με εξαιρετικές προσπάθειες σε άμυνα και επίθεση, ενω και ο Τέπιτς με τρίποντο έκανε το 83-69. Η ΑΕΚ πιέζοντας στην άμυνα, μείωσε και πάλι στους 10 με τον Ματσιούλις πρωταγωνιστή, ωστόσο στο 38' ο Χάτσερ πήρε και πάλι το όπλο του. Με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο έκανε το 86-73 σε ένα σημείο, όπου οι ελπίδες της ΑΕΚ να επιστρέψει έγιναν πλέον ελάχιστες.

Αμέσως μετά απειλήθηκε επεισόδιο όταν ο Μαργαρίτης σε μια διεκδίκηση ριμπάουντ έριξε αγκωνιά στον Χάντερ και ο Αμερικανός πολύ εκνευρισμένος κινήθηκε εναντίον του Έλληνα φόργουορντ. Οι συμπαίκτες του, αλλά και ο Μπάνκι τον συγκράτησαν, ωστόσο οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή, αλλά και φάουλ νωρίτερα (πριν δεχθεί την αγκωνιά). Με τις βολές ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 88-73 και "καθάρισε" οριστικά το παιχνίδι. Στο τέλος η ΑΕΚ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 και υπερασπίστηκε το +20 του αγωνα του πρώτου γύρου.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Ο Ουίλιαμ Χάτσερ επιβεβαίωσε το ότι βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα τον τελευταίο καιρό και με 27 πόντους, 6/11 τρίποντα και 4 ασίστ έκανε φύλλο και φτερό την άμυνα της ΑΕΚ, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ είχε 21/33 στα δίποντα και 42 ριμπάουντ, έναντι 19/42 διπόντων και 35 ριμπάουντ της ΑΕΚ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ