20 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Αρχή με το δεξί για τη ΔΕΚΑ

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την παρουσία της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που διεξάγεται στο κλειστό του Πανελληνίου, η ΔΕΚΑ, καθώς επικράτησε με 75-56 του Ηρακλείου.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο ακολούθησε τη νίκη του πρωταθλητή ΕΣΚΑ, Εξάστερου, επί των Ικάρων Σερρών,η ΔΕΚΑ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της ομάδας του Ηρακλείου. "Κλειδί" της αναμέτρησης ήταν η δυναμική εκκίνηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία με ένα σερί 14-0 στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε το παιχνίδι να θυμίζει τελειωμένη υπόθεση πριν καλά καλά αυτό αρχίσει, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του δεκαλέπτου με +20 (8-28).

Αυτή η διαφορά όχι απλώς διατηρήθηκε, αλλά πήρε και ακόμα υψηλότερες τιμές, προσεγγίζοντας στη διάρκεια του αγώνα ακόμα και τους 30 πόντους, με την ομάδα του Ηρακλείου εν τέλει να "μαζεύει" το σκορ προς το τέλος του αγώνα, με τη διαφορά να καταλήγει στους 19 πόντους (56-75).

Δεκάλεπτα: 8-28, 20-47, 32-61, 56-75

Διαιτητές: Σπυρόπουλος Σ.-Καλογριάς-Γρίβα

Ηράκλειο (Μακράκης): Κατσούρρι 12(1), Μηλαθιανάκης, Κανατάκης 6(2), Φίσκας, Γενιτσαρίδης 14(1), Σαραντουλάκης 3(1), Δελατόλας, Τέιλορ, Κοκκινάκης 2, Μακράκης 6(1), Σπινθουράκης, Λαμπράκης 13(2).

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης): Τσιμερίκας, Λιοτόπουλος 15, Πιπερτζής, Καρακαλίδης 6, Πολυχρονιάδης, Πέννας, Πατρίκης 5, Γεωργίου 2, Τζαμπαζλής 17(1), Σαμοντούροβ 23, Καπαγερόπουλος 6, Φωταρούδης 1.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ:

Tι είπαν οι πρωταγωνιστές;

Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε, σε αντίθεση με την επανάληψη που δεν ήμασταν αυτοί που μπορούμε».

Φώτης Φωταρούδης (παίκτης ΔΕΚΑ): «Αδικήσαμε τον εαυτό μας με την εικόνα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Συνεχίζουμε και προετοιμαζόμαστε για το αυριανό παιχνίδι».

Γιώργος Μακράκης (προπονητής Ηρακλείου): «Σίγουρα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη εμφάνιση. Επηρεαστήκαμε από τον τραυματισμό του μοναδικού μας ψηλού, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο, αλλά δε μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Παναγιώτης Μηλαθιανάκης (παίκτης Ηρακλείου): Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ηττηθήκαμε. Ελπίζω να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Φωτογραφία: ΕΟΚ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ