24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό θέλει τον «ιπτάμενο» Έβανς ο Πρίφτης! (vids)

Ο Τζέρεμι Έβανς είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη θέση του πάουερ φόργουορντ και το Basketa.gr αναλύει τους λόγους.

Ο 33χρονος Αμερικανός άσος είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Πρίφτη για να πλαισιώσει τον Οκάρο Ουάιτ στη θέση «4». Το «τριφύλλι» είδε ότι δεν υπήρχε ρεαλιστική πιθανότητα απόκτησης του Νάιτζελ Χέις κι ενεργοποιεί μία εναλλακτική λύση η οποία είναι πλούσια σε εμπειρία και διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι.

Πριν από δύο χρόνια μάλιστα ο Έβανς είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού ως πιθανός αντικαταστάτης του Ζακ ΛεΝτέι. Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία αλλά αυτή είχε «χαλάσει» και τελικά ο πρώην ΝΒΑερ είχε παίξει στη Ρωσία με τη Χίμκι.

Ιπτάμενος και στις δύο πλευρές

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικό ολόκληρο το «πακέτο» που φέρνει στο παρκέ ο Τζέρεμι Έβανς είναι η αθλητικότητα που διαθέτει και τον καθιστά μία ξεχωριστή περίπτωση.

Πρόκειται για έναν παίκτη που με ύψος 2,06μ. συνήθιζε να παίζει στο ΝΒΑ και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι το μακρινό σουτ, καθώς δεν είναι αξιόπιστος σουτάροντας πίσω από τη γραμμή των 6,75μ.

Αποτελεί όμως έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να «σκεπάσει» τα καλάθια και στις δύο πλευρές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βασικός τρόπος με τον οποίο τελειώνει φάσεις είναι το κάρφωμα.

Στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει σχεδόν όλες τις θέσεις. Διαθέτει αρκετά γρήγορα πόδια για να μείνει μπροστά σε περιφερειακό, ενώ δεν θα τον σπρώξει κάποιος ιδιαίτερα εύκολα μέσα στη ρακέτα.

Το μεγάλο του προσόν βέβαια είναι το καλό του timing το οποίο του επιτρέπει να σταματάει με εντυπωσιακά κοψίματα τους αντιπάλους του σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι είχε αναδειχθεί κορυφαίος μπλοκέρ του τουρκικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2018/19.

Νικητής σε διαγωνισμό καρφωμάτων

Το θέαμα δεν είναι σίγουρα το πρώτο που ενδιαφέρει τις ευρωπαϊκές ομάδες. Αν όμως τελικά αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Τζέρεμι Έβανς θα «ηλεκτρίσει» ουκ ολίγες φορές το απαιτητικό κοινό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Πίσω στο 2012 είχε κερδίσει το διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game του ΝΒΑ!

Μάλιστα συμμετείχε και το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό. Πρόκειται για έναν πολύπειρο αθλητή με μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ έχει παίξει και 250 στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι την περσινή σεζόν τον εμπιστεύτηκε από τα μέσα της σεζόν κι έπειτα ο Έτορε Μεσίνα και του έδωσε θέση στο ρόστερ της Αρμάνι Μιλάνο η οποία επέστρεψε μετά από πάρα πολλά χρόνια στο Final 4.

https://www.youtube.com/watch?v=9uohl2cRobg&t=6s

Το συμπέρασμα

Μέσω αυτής της κίνησης ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι θα προσπαθήσει να κινηθεί όσο πιο «σίγουρα» γίνεται βάζοντας έναν παίκτη που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοίχημα στη «μηχανή» του.

Παράλληλα πρόκειται για ένα συμβόλαιο το οποίο δεν είναι τεράστιο αλλά δεν είναι και μικρό.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η απόκτησή του, θα απομένει η προσθήκη ενός πόιντ γκαρντ. Μίας κίνησης που το ιδανικό θα ήταν να γινόταν χωρίς να βρεθεί σε δύσκολη θέση ο Τι Τζέι Μπρέι που ζήτησε να αποχωρήσει εξαιτίας προσωπικού προβλήματος.

Το «πράσινο» παζλ πάντως μοιάζει να ολοκληρώνεται αρκετά καλά, με δεδομένο ότι θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη αν τελικά αποχωρήσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Μ' έναν σοβαρό πόιντ γκαρντ το «τριφύλλι» θα έχει «χτίσει» ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο που θα έχει καλύτερες προοπτικές σε σχέση με πέρσι.

https://www.youtube.com/watch?v=ksCAqJziXhE

https://www.youtube.com/watch?v=4vFTh4c7zwc

https://www.youtube.com/watch?v=jh4NGGSty4w



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ