26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Παλιά του τέχνη κόσκινο

Ο Ρόκο Ούκιτς δεν είχε πολλά κέφια, αλλά όταν χρειάστηκε, ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να δώσει τη λύση. Με ένα μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν από τη λήξη γλίτωσε την ΑΕΚ από το κάζο στη Λευκάδα χαρίζοντάς της τη νίκη (68-64), σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς τρίτη θα τερματίσει, ενώ η Δόξα, παρόλο που παλεύει φιλότιμα τις τελευταίες αγωνιστικές, έχει ήδη πέσει στην Α2.

Η ΑΕΚ δεν είχε μεγάλη διάθεση να παίξει μπάσκετ το Σάββατο το απόγευμα, τώρα μάλιστα που έπιασε και η άνοιξη, η Δόξα από την άλλη πλευρά, από τότε που έχασε τις ελπίδες της για παραμονή έχει βαλθεί να αποδείξει ότι άδικα πέφτει και παίζει το καλύτερο μπάσκετ της για φέτος. Οπότε έγινε ντέρμπι. Η ΑΕΚ έπαιρνε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, αλλά ήταν τραγικά άστοχη, ειδικά έξω από τα 6,75μ., οπότε δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί. Η Δόξα είχε τον Μάρας, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους ψηλούς της Ένωσης και ώρες ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του, κατά συνέπεια καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Η ΑΕΚ πήρε μετά το πρώτο δεκάλεπτο ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ξέσπασμα και να φύγει μπροστά, οπότε το παιχνίδι έφτασε στο 38' και βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Η Δόξα μείωσε 64-63 με μία βολή του Μάρας και μετά από εκατέρωθεν κακές επιθέσεις, ο Ούκιτς σηκώθηκε για τρεις, ευστόχησε στο 39' έκανε το σκορ 67-63 και από εκεί και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τσαλδάρης αστόχησε στο τρίποντο που ακολούθησε και ο ΜακΓκραθ με μία βολή έκανε το 68-63.

Ο στυλοβάτης: Ο Ούκιτς ήταν ο λυτρωτής της ΑΕΚ, αλλά αυτός που την κράτησε όρθια σε όλο το παιχνίδι ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο διεθνής σέντερ ήταν μακράν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ιβάν Μάρας από την πλευρά της Δόξας. Επαιξε καταπληκτικά και θα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αν η ομάδα της Λευκάδας κέρδιζε.

Η γλώσσα των αριθμών: Για πρώτη φορά επί των ημερών Μανωλόπουλου η ΑΕΚ σούταρε σε έναν αγώνα περισσότερα τρίποντα (25) από δίποντα (24). Αυτό δείχνει ότι ίσως πήρε το παιχνίδι λίγο ελαφρότερα από όσο έπρεπε, διότι αλλιώς δεν εξηγείται το ότι δεν στόχευσε μέσα στο καλάθι, όπου είχε σαφή υπεροχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ