21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παιχνίδι αποδείξεων στο Ιβανώφειο, ματς «φωτιά» στην Αγιά

Προς το τέλος του οδεύει ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με την 13η αγωνιστική να μπαίνει στη ζωή μας, έχοντας δυνατές και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμετρήσεις. Το basketa.gr σας μεταφέρει το ρεπορτάζ για κάθε μια από τις οκτώ αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη Πευκ.-Μαρούσι Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Παπαγεωργίου)

Σπουδαίο παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Παύλου στην Χαλκιδική, ανάμεσα σε δυο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους, και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αδυναμία που παρουσιάζουν εκτός έδρας, με την διαφορά ότι οι γηπεδούχοι μετρούν ένα διπλό, αυτό στην Καβάλα. Το 2019 δεν ξεκίνησε με θετική εμφάνιση για το Πευκοχώρι, το οποίο ηττήθηκε με άνεση στην Καρδίτσα, παρά την επιστροφή του Μανούσου. Με μοναδικό αμφίβολο τον Ακεψιμαΐδη, ο οποίος συγκεντρώνει πιθανότητες συμμετοχής, οι γηπεδούχοι θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό, και να τον οδηγήσουν στο παιχνίδι τους. Το Μαρούσι έδειξε να κερδίζει πράγματα με την παρουσία του Κουκουλά, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Καστοριά. Στόχος της ομάδας το Κώστα Κεραμιδά το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα, και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον οποίο η ομάδα του έχει ίδιους στόχους.

Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Απόλλων Π. Παγώνης-Ξέρας-Θεοδώρου (Πλεξίδας)

Στο κλειστό «Δ.Διαμαντίδης» η Καστοριά είναι μια διαφορετική ομάδα, και προς το παρών δείχνει μια ανισορροπία σε σχέση με τα τις εκτός έδρας εμφανίσεις της. Έτσι η επιστροφή στο σπίτι δίνει αυτόματα τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του Νίκου Καραγιάννη, η οποία έχει ως ρεαλιστικό στόχο τα πλέι οφς. Απέναντι της βρίσκεται ο ερχόμενος από δυο εντός έδρας επιτυχίες, Απόλλων Πατρών, και με ανεβασμένη ψυχολογία θα ψάξει μια νίκη υπέρβασης, όντας υποχρεωμένος να βρει σπουδαία αποτελέσματα, έχοντας εμπλακεί για τα καλά σε σενάρια παραμονής.

Αγιάς Λάρισας 17.00 Ερμής Αγιάς-Ιπποκράτης Ξενικάκης-Λόρτος-Ταρενίδης Κ. (Σταμάτης Γ.)

Αίφνης το συγκεκριμένο παιχνίδι μετατράπηκε ως ένα από τα σπουδαιότερα της κατηγορίας, αλλά όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Έτσι και αλλιώς όταν οι δυο ομάδες που μοιράζονται την τρίτη θέση, έχοντας και οι δυο ρεκόρ 8-4, αποτελεί γεγονός από μόνο του, αλλά ένα σωρό από γεγονότα ήρθα να του προσδώσουν μεγάλο ενδιαφέρον. Αρχικά. και για πρώτη φορά, ο Ερμής Αγιάς θα αγωνιστεί στην παραδοσιακή του έδρα, αφήνοντας το κλειστό της Νεάπολης το οποίο έχει 7-0. Επίσης, για τους γηπεδούχους αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Τοπάλης, ο οποίος προπονείται εδώ και αρκετό καιρό με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που είχατε διαβάσει σε ρεπορτάζ του basketa.gr. Ωστόσο το μεγάλο θέμα προέκυψε από την άρνηση των φιλοξενούμενων να αναβληθεί η αναμέτρηση, από τη στιγμή που ο Ερμής έχει 8 παίκτες με ίωση, με τους Κόμματο, Τζόλο, Λόλα, Τριανταφύλλου, Τσιαμπαλή, Βρεττά, Τσούμα, Νταλό και Τσιλούλη να είναι αμφίβολοι. Πλέον έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ποια σύνεση θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην μάχη των πλέι οφς.

Μεσολογγίου 1700 Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα Καλδίρης-Σκούτας-Τσαχάκης (Πατσαντζόπουλος)

Περίοδο εξαιρετικής φόρμας διάγει ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος με τον Ντίνο Καλαμπάκο έχει βρει τον ρυθμό του, και προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες νίκες, και δυο μακριά από το Μεσολόγγι , έχει κάνει άλματα στην μάχη της παραμονής, όντας μια νίκη μακριά από το να απεμπλακεί από αυτή τη ζώνη. Ωστόσο, απέναντι τους θα βρεθεί ο ΑΣ Καρδίτσας, ο οποίος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στο Πευκοχώρι, και με τον Γιάννη Τζήμα να έχει όλος τους παίκτες στην διάθεση του, θα ψάξει ένα διπλό που θα μπορέσει να του δώσει νέα προοπτική στο πρωτάθλημα.

Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Ψυχικό Αποστολίδης-Στρέμπας-Γιακείμη (Άκελ)

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχουν και πολλά να αναφέρει κάποιος, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη του Ιωνικού θα αποτελέσει βόμβα μεγατόνων. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πέρασε πλέον μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, και θέλει να οδηγήσει την κούρσα ώστε να κόψει πρώτη το νήμα προς την Basket League. Με ενδιαφέρον αναμένεται για το αν οι γηπεδούχοι φτάσουν στην 6η τους κατοστάρα στο πρωτάθλημα.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Εθνικός Πιτσίλκας-Τζιοπάνος Ν.-Ελευθεριάδης (Μπρίγκος)

Θεωρητικά η Καβάλα θα έπρεπε να αποτελεί το φαβορί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά αυτή κρύβει πολλές παγίδες. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εμφανιστούν σε κανένα σημείο ανταγωνιστικοί απέναντι στον Αμύντα, και έχοντας πλέον και μείον ακόμη ένα παίκτη μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Γάλλο σέντερ Γκαμπερόνι, δεν διαθέτουν και κοινοτικό αθλητή. Απέναντι τους θα βρεθεί ο Εθνικός, ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος και με τον Μίχαλο, και δείχνει να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Και οι δυο ομάδες μάχονται ώστε να αποφύγουν τις δυο τελευταίες θέσεις που οδηγούν σε άμεσο υποβιβασμό.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Αμύντας Παντελίδης-Τσουμαχίδης-Ρίζος (Θεοδοσόπουλος)

Ο Κόροιβος βρέθηκε αίφνης μπροστά σε εξελίξεις, και μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες, και έτσι εκτός από βαθμολογικά μπλεξίματα, έφτασε και σε αλλαγή προπονητή, με τον Κώστα Σορώτο να αποχωρεί, και τον Μιχάλη Κουταλιανό να επιστρέφει στους πάγκους, κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στον Αμύντα. Οι γηπεδούχοι αναζητούν πάση θυσία τη νίκη, βλέποντας την γραμμή των πλέι άουτ να έχει μπει στη ζωή τους απειλητικά. Ο Αμύντας από την πλευρά του αποτελεί μια ομάδα που δεν υπολογίζει από έδρες, και μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιοδήποτε γήπεδο, γλυκοκοιτάζοντας την πρώτη πεντάδα.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Διαγόρας Δρυοπιδέων Σταματόπουλος-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Μήτσιου)

Από την μεγάλη νίκη με τον Ιωνικό και την πρωτιά στην βαθμολογία, ο Ηρακλής μέτρησε δυο εκτός έδρας ήττες σε Λάρισα και Κω, και αίφνης βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Θέλοντας αρχικά να διασφαλίσει την πρωτιά στα πλέι οφς θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, έχοντας απέναντι του μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, αλλά και συνάμα αδυναμίες μακριά από το Αιγάλεω. Ο Κώστας Μέξας φαίνεται να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, και στην Θεσσαλονίκη δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Όσο για τον Διαγόρα, αν θέλει να κοιτάξει ψηλότερα ήρθε η ώρα για αποδείξεις.

Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (10-2) 22
——————————————
2.Ηρακλής (9-3) 21
3.Ερμής Αγιάς (8-4) 20
4.Ιπποκράτης Κω (8-4) 20
5.Αμύντας (7-5) 19
——————————————
6.Καρδίτσα (7-5) 19
7.Καστοριά (7-5) 19
8.Διαγόρας Δρυοπιδέων (7-5) 19
9.Ψυχικό (6-6) 18
10.Κόροιβος Αμαλιάδας (5-7) 17
——————————————
11.Χαρίλαος Τρικούπης (5-7) 17
12.Πευκοχώρι (5-7) 17
13.Μαρούσι (5-7) 17
14.Απόλλωνας Πατρών (4-8) 16
——————————————
15.Καβάλα (2-10) 14
16.Εθνικός Πειραιά (1-11) 13



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ