23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παίρνεις μπέργκερ; Παίζεις στους Σίξερς!

Κάθε rookie των Φιλαδέλφεια 76ερς ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να φροντίζει για τα μπέργκερ, πριν από κάθε εκτός έδρας παιχνίδι!

Ο Τι Τζέι Μακόνελ ήταν... τρελαμένος. Ήταν περίπου μια ώρα πριν από το τζάμπολ ενός παιχνιδιού Νοεμβρίου μεταξύ της Φιλαδέλφεια και της Ιντιάνα, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας.

Την προηγούμενη μέρα, ο Μακόνελ και οι υπόλοιποι Σίξερς είχαν επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο στη Φιλαδέλφεια για πτήση δύο ωρών προς την Ινδιανάπολη. Οι τσάντες του ήταν συσκευασμένες και οι συσκευές του είχαν χρεωθεί. Ήταν έτοιμος να καθίσει, να χαλαρώσει και να απολαύσει την πτήση - μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι κάτι λείπει.

Δεν υπήρχε το κλασικό μπέργκερ κοτόπουλο στο αεροσκάφος, και ο Μακόνελ πίστευε ότι ο Λάντρι Σάμετ ήταν ο βασικός υπεύθυνος γι' αυτό. Για αρκετά χρόνια, οι ρούκι των Σίξερς είχαν αναλάβει την υποχρέωση να προμηθεύουν τους συμπαίκτες τους με φρέσκα τραγανά μπέργκερ κοτόπουλου πριν από τις ομαδικές πτήσεις. Σύμφωνα με τον Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο οποίος πέρασε τρεις σεζόν με την ομάδα, πριν αποσυρθεί το 2015, ο Θάντεους Γιανγκ και ο Έβαν Τέρνερ ξεκίνησαν την παράδοση το φθινόπωρο του 2012. Από τότε από την ομάδα έχουν περάσει πέντε γενικοί διευθυντές και σχεδόν 100 παίκτες. Και όμως, με κάποιο τρόπο, πριν από την πτήση το μπέργκερ κοτόπουλο επιβάλλεται!

Ο Σάμετ ενημερώθηκε για τα καθήκοντά του στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου από τον βετεράνο γκαρντ Τζέι Τζέι Ρέντικ και κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του με την ομάδα γνώρισε ΄ένιωσε να έχει εξοικειωθεί με τα μπέργκερ κοτόπουλο. Αλλά σε αυτό το ταξίδι,«τα παιδιά δεν ήθελαν φαγητό».

Ο Μακόνελ, αφού έτρωγε ένα πιάτο κινόα και κοτόπουλο μπροστά από το ντουλαπάκι του δίπλα στον Σάμετ, κοίταξε έντονα και γρήγορα διαφώνησε, παρακινώντας τον Σάμετ να πει: «Έχουμε χαλαρώσει για κάποιο λόγο». Μάλιστα ο ίδιος είπε: «Πρέπει να θυμηθείτε τι λείπει... Ας πούμε, το ημερολόγιο σας;».

Ο Μακόνελ μιλούσε με βάση τη δική του εμπειρία. Ήταν στη θέση του Σάμετ μόλις τρία χρόνια νωρίτερα, ως ένας από τους τρεις ρούκι του ρόστερ των Σίξερς. Νωρίτερα εκείνη τη σεζόν, ο Μακόνελ θυμάται ότι κάποιος προσέγγισε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του κι επίσης ρούκι Τζαχίλ Οκαφόρ και Ρίτσον Χολμς και τους ενημέρωσε για τις ευθύνες τους. Οι Οκαφόρ και Χολμς όμως αγνόησαν την εντολή!

«Έτσι κατέληξα να πηγαίνω κάθε φορά εγώ», δήλωσε ο Μακόνελ και πρόσθεσε: «Δεν ήταν όμως πολύ κακό, έχω ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα που έπρεπε να κάνουν άλλοι ρούκι«.

Κατά τα επόμενα χρόνια, ο Μακόνελ έχει κάνει λόγο για τη διατήρηση αυτής της παράδοσης των Σίξερς. Οι περισσότεροι πρωτοετείς έχουν συμμορφωθεί, αν και μερικοί τα έχουν αγνοήσει.

Ο Σάμετ πάντως έκανε το λάθος μία φορά αλλά όχι και δεύτερη! Σε πτήση για το Τορόντο φρόντισε να υπάρχουν μπέργκερ με κοτόπουλο για όλους και ο Μακόνελ είχε πλέον ήσυχο το κεφάλι του, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είχε χρειαστεί να πληρώσει εκείνος για το φαγητό!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ