27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παίζεται η πρωτιά σε Μεσολόγγι και Πάτρα, μάχη χαρακωμάτων στη Χαλκιδική

Στη μάχη της 19ης αγωνιστικής ρίχνονται οι ομάδες της Α2, με το πρόγραμμα να είναι κουτσουρεμένο, καθώς οι υποχρεώσεις παικτών για τα παράθυρα της FIBA μετέθεσαν δυο παιχνίδια, Ωστόσο οι μάχες σε Μεσολόγγι και Πάτρα, αλλά και η σύγκρουση στην Χαλκιδική κλέβουν την παράσταση.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη 87 Πευκ.-Καβάλα Παφίλης-Παγώνης-Κοϊμτζόγλου (Μήτσιου)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει αρχίσει πριν καν ξεκινήσει, με τις ανακοινώσεις των δυο πλευρών, με την Καβάλα να ανησυχεί ιδιαίτερα για την διαιτησία της αναμέτρησης. Όπως είναι κατανοητό το εν λόγω παιχνίδι μπορεί και να κρύβει κλειδί παραμονής, με το Πευκοχώρι να εμφανίζεται ετοιμοπόλεμο, και να θέλει να διπλασιάσει τη νίκη της απέναντι στην Ένωση, έχοντας κερδίσει με 70-68 και στον πρώτο γύρο. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερδίδη ψάχνει το πρώτο του διπλό, ώστε να μπορέσει να έχει ελπίδες να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό.

Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Κόροιβος Τζαφλέρης-Ξενικάκης-Ζαχαρής (Πλεξίδας)

Η ήττα στην Καβάλα έφερε μουρμούρες στην Καστοριά, η οποία βλέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο τη νίκη, ώστε να διατηρήσει τις δικές της ελπίδες για τα πλέι οφς. Το ζουμί στην αναμέτρηση βρίσκεται στο συγκρότημα της Αμαλιάδας, και τους κλυδωνισμούς που έφερε η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλων Πατρών. Ο Μιχάλης Κουταλιανός έδειξε τάσεις αποχώρησης, εν τέλει στηρίχθηκε, και ψάχνει πλέον μεγάλα αποτελέσματα για να αποφύγει τα δύσκολα.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Διαγόρας Δρ. Πουρσανίδης Κ.-Τζιοπάνος Ν.-Τζίμα (Χλωρός)

Στην Καρδίτσα έχουν τοποθετήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στην κατηγορία του τελικού, όντας σε οριακή κατάσταση ανάμεσα στην ζώνη ασφαλείας και αυτή των πλέι άουτ. Ο Γιάννης Τζήμας είδε την ομάδα του να προσπαθεί στην Κω απέναντι στον Ιπποκράτη, αλλά εν τέλει να φεύγει με άδεια χέρια, και μετρώντας τρεις συνεχόμενες ήττες, και καμία επιτυχία στον δεύτερο γύρο, βλέπει τα δύσκολα να έρχονται. Ο Διαγόρας μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, βρίσκεται για τα καλά στην ζώνη των πλέι οφς, αλλά για να μπορέσει να μείνει εκεί αναζητεί ένα μεγάλο διπλό. Μην λησμονούμε ότι στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει στο Αιγάλεω η Θεσσαλική ομάδα.

Νεάπολης 17.00 Ερμής Αγιάς-Εθνικός Κοτσίμπος-Ελευθεριάδης-Αγραφιώτης Ι. (Βαρνάς)

Ο Ερμής Αγιάς είδε το σερί νικών του να σταματάει την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά αήττητη έδρα του, και έχοντας και τον Κόμματο να επιστρέφει αναμένεται να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Εθνικό, ο οποίος αγωνίζεται για το όνομα και την αξιοπρέπεια του.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρ. Τρικούπης-Ιωνικός Ν. Παντελίδης-Καρπάνος-Τσιμπούρης (Πατσατζόπουλος)

Σπουδαίο παιχνίδι στο Μεσολόγγι, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ιωνικό, και τον Ντίνο Καλαμπάκο να τίθεται αντιμέτωπος απέναντι στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε τη σεζόν, και ουσιαστικά αποτέλεσε μέλος του σχεδιασμού της. Οι γηπεδούχοι μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες εντός έδρας, έχοντας να ηττηθούν στο σπίτι τους από τις 8/12 του 2018 και την 9η αγωνιστική όταν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είχε φύγει με το διπλό, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχουν και πάλι εκτός τον Πολίτη. Για την ομάδα του Νίκου Βετούλα η άνοδος περνάει από το Μεσολόγγι, και παρά την απουσία του Σάφτενααρ έχει το ρόστερ να κάνει άλμα...Basket League.

Περιβόλας 18.00 Απόλλων Π.-Ηρακλής Ανδρικόπουλος-Τσώνος-Τσολάκος (Θεοδωρόπουλος)

Ο Ηρακλής έχασε την άνοδο στο περσινό παιχνίδι των πλέι οφς από τον Απόλλωνα του Κώστα Δελέγκου, και έτσι δεν θέλει και σήμερα (23/2) να χάσει επαφή με την πρώτη θέση. Το παιχνίδι στην Περιβόλα αναμένεται ιδιαίτερα δυνατό, με τους Πατρινούς να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες στην έδρα τους, και ερχόμενοι από το σπουδαίο διπλό στην Ήλιδα απέναντι στον Κόροιβο. Κομβικό παιχνίδι και για τους δυο...σε μια μάχη που κόβει την ανάσα.

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Αγ. Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ιπποκράτης Κω 

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αμύντας 

Η Βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (16-2) 34
——————————————
2.Ηρακλής (15-3) 33
3.Ερμής Αγιάς (13-5) 31
4.Διαγόρας Δρυοπιδέων (11-7) 29
5.Ιπποκράτης Κω (11-7) 29
——————————————
6.Χαρίλαος Τρικούπης (10-8) 28
7.Αμύντας (10-8) 28
8.Καστοριά (9-9) 27
9.Ψυχικό (8-10) 26
10.Καρδίτσα (8-10) 26
——————————————
11.Απόλλωνας Πατρών (7-11) 25
12.Κόροιβος (7-11) 25
13.Πευκοχώρι (7-11) 25
14.Μαρούσι (6-12) 24
——————————————
15.Καβάλα (5-13) 23
16.Εθνικός Πειραιά (1-17) 19



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ