26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πήρε τη ρεβάνς της (pics)

Η Εθνική επικράτησε της Αργεντινής με 72-66 και πήρε έστω και άτυπα την ρεβάνς της για την ήττα στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σημερινή αναμέτρηση με την Αργεντινή ήταν απόδειξη του πόσο κατέβαλε τους διεθνείς η πίεση του αποτελέσματος στον πρώτο γύρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παλέψει για την 9η θέση με την Αυστραλία.

Η Εθνική ξεκίνησε πιο δυνατά με το Νίκο Αρσενόπουλος να δίνει το ρυθμό και να ανοίγει το σκορ. Σύντομα η διαφορά να φτάνει στο +7 (3-10, 4'). Η απάντηση της Αργεντινής δεν άργησε να έρθει με τον Χουάν Φρανσίσκο Φερνάντες να γράφει το 13-13. Η αστοχία της Ελλάδας από τα 6μ75 της στοίχισε στο πρώτο δεκάλεπτο και επέτρεψε στην Αργεντινή να περάσει μπροστά και να κλείσει το δεκάλεπτο στο 20-18. 

 

To σερί της Αργεντινής συνεχίστηκε και με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο η Εθνική έβγαλε την αντίδραση που χρειαζόταν στο δεύτερο μισό της περιόδου. Ο Αρσενόπουλος έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με εύστοχο τρίποντο (26-27, 15') ενώ το προβάδισμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έμεινε ακέραιο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Καφάρο να γράφει το τελικό 35-37 της περιόδου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητες και αύξησε εκ νέου τη διαφορά της (35-44, 23'). Η αστοχία της Αργεντινής έπαιξε σημαντικό ρόλο και βοήθησε την Εθνική να κρατήσει το προβάδισμά της. Ο Αριστοτέλης Σωτηρίου έγραψε το τελικό 48-55 της περιόδου με εύστοχο σουτ τριών πόντων. 

Η Ελλάδα συνέχισε με δυνατούς ρυθμούς και στο τέταρτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι (50-60, 35'). Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη παρέμειναν σοβαροί ακόμα κι όταν οι Αργεντίνοι μείωσαν στο -5. Ο Αρσενόπουλος ήταν και πάλι σωτήριος για την Εθνική αφού με ένα τρίποντό του έδωσε ανάσα ζωής για το 62-68. O Νίκος Χουγκάζ κλείδωσε τη νίκη με ένα εύστοχο τρίποντο 30" πριν τη λήξη του αγώνα ενώ το τελικό 66-72 έγραψε ο Φρανσίσκο Καφάρο με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-37, 48-55, 66-72

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ