26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πήγε στράφι το ιστορικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό

Τι αξία μπορεί να έχει ένα ρεκόρ που ξεπερνά τα όρια της σεζόν και έχει ιστορική χροιά, όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό; Ο Ολυμπιακός έφυγε για μία ακόμη φορά ηττημένος από την έδρα της Μπάμπεργκ όμως μία επίδοση του θα μείνει για πάντα στα βιβλία της στατιστικής.

Μπορεί να εκτέλεσε λίγες βολές (10) όμως το 100% με το οποίο τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι συνιστά ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της ιστορία του στην Ευρωλίγκα (από το 2000). Το απόλυτο είχε πετύχει άλλες δύο μόλις φορές…

*Στις 21 Νοεμβρίου 2007 και στο εντός έδρας 109-65 επί της Προκόμ Τρεφλ είχε 15/15 βολές με 9/9 του Άρβιντας Ματσιγιάουκας.

*Στις 2 Φεβρουαρίου 2005 γνώρισε τη βαριά ήττα με 80-54 από την Εφές παρότι είχε 8/8 βολές.

Τρία αρνητικά ρεκόρ περιόδου 

Το παιχνίδι χάθηκε στην τελευταία περίοδο όταν και ο Ολυμπιακός έμεινε στους επτά πόντους, στη μοναδική φορά που σημείωσε μονοψήφιο αριθμό φέτος άρα και τη χειρότερη επίδοση του. Είχε 10 στην τέταρτη επίσης περίοδος του παιχνιδιού με την Μπάμπεργκ. Επτά πόντους είχε πέρσι στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου και με τους τέσσερις πόντους που πήρε από τα λάθη των Γερμανών που από την πλευρά τους είχαν 10. Η προηγούμενη, χαμηλότερο επίδοση των ερυθρόλευκων ήταν εκείνη των οχτώ πόντων από τα λάθη της Μακάμπι και της Μιλάνο επίσης εκτός έδρας.

Αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι και το 36,7% (11/30) με το οποίο σούταραν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δίποντα. Είχαν 40,54% (15/37) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια στον αντίποδα ο Ολυμπιακός σούταρε εξαιρετικά από το τρίποντο. Το 40,7% δεν είναι το φετινό ρεκόρ του (είχε 47,05% τόσο στο Μιλάνο όσο και στη Βελάνθια) όμως ρεκόρ περιόδου αποτελούν τα 11 εύστοχα τρίποντα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν 10 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ