23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέτεγουεϊ: Περισσότερο συγκυρία παρά ανάγκη

Εξ ορισμού η προσθήκη ενός παίκτη το κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι το σκορ στα τέλη Φεβρουαρίου κρύβει ρίσκο το οποίο το παίρνει ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Τεράν Πέτεγουεϊ.

 

Αν ένας σκόρερ δίπλα στον Γκος ήταν η βασικότερη ανάγκη του ΠΑΟΚ αυτήν την εποχή είναι θέμα προς συζήτηση. Στην πραγματικότητα βγήκε στον δρόμο της ομάδας που τον απέκτησε χωρίς να είναι αυτή η βασική της ανάγκη. Η άμυνα είναι η αυταπόδεικτη, αδυναμία της και η εξήγηση για το ότι χάνει το ένα μετά το άλλο τα εκτός έδρας παιχνίδια στο Πρωτάθλημα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χθες άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μία ακόμη κίνηση, υποψιαζόμαστε για τη ρακέτα ώστε να μην γίνεται η άμυνα του παιχνιδάκι στα χέρια μέτριων επιθετικά σέντερ τύπου ΜακΓκί και Γλυνιαδάκη.

 

Ο Κρουμπάλι όσο αθλητικός κι αν είναι, δεν είναι ούτε δύο μέτρα ενώ ο Τζάκσον εξακολουθεί να μην μπορεί να μείνει στο παρκέ για περισσότερα από 15-20 λεπτά. Έτσι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος συχνά να παίζει με δύο «4άρια» κάτι που δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει με παίκτη πάνω από τα 2.06-2.08. Την περιμένουμε λοιπόν την επόμενη κίνηση κι ας έχει ξεπεράσει από καιρό το μπάτζετ τον προγραμματισμό της ΚΑΕ.

 

Όσο για τον Πέτεγουεϊ; Κρίνοντας από αυτά που έδειξε με τη Ναντέρ στο Basketball Champions League, είναι ή του ύψους ή του βάθους. Σε επτά παιχνίδια ξεπέρασε τους 12 πόντους και σε τέσσερα έμεινε άποντος αν και πήρε αρκετές προσπάθειες. Παρότι ο μέσος όρος στον χρόνο συμμετοχή του δεν έφτανε καν τα 20 λεπτά (19,7΄) έπαιρνε σε κάθε ματς σχεδόν οχτώ σουτ για να σκοράρει 8,8 πόντους. Ο Πέτεγουεϊ για να αναδείξει τα στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως και κάθε σκόρερ, θέλει την μπάλα στα χέρια, πρέπει να πάρει προσπάθειες. Εκεί έγκειται και το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφού σε σχεδόν μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ μπαίνει ξανά σε πλήρεις ρυθμούς. Τον περιμένει η Καρσίγιακα, τον περιμένει και η τελική ευθεία της κανονικής περιόδου στο Πρωτάθλημα όπου έχει χάσει επικίνδυνα έδαφος.

 

Ο κανόνας που λέει ότι κάθε καλός παίκτης χωράει σε κάθε ομάδα δεν μπορεί να αγνοηθεί όμως αναπόφευκτα με την προσθήκη του Πέτεγουεϊ προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά: Θα βοηθήσει ή θα μπερδέψει, θα ενισχύσει το παιχνίδι της ομάδας ή θα διαταράξει τις ισορροπίες της;

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ