25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέταξε χρυσάφι στο Βόσπορο

Από αυτή εδώ τη γωνιά είχαμε επισημάνει παλαιότερα ότι ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι του πρώτου γύρου για του Ολυμπιακού είναι αυτό με τη Νταρουσάφακα στην Πόλη. Μια ομάδα με μηδενική πίεση, που δεν μπορεί μετά από 12 αποτυχημένες προσπάθειες στη σειρά (ισάριθμες ήττες, στην πλειονότητά τους με μονοψήφια διαφορά, στις λεπτομέρειες και με αρκετές...αυτοκτονίες με πιο χαρακτηριστικές αυτές κόντρα σε Ζαλγκίρις και Χίμκι) να μην κυνηγήσει με λύσσα την δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση.

Και τι καλύτερη ευκαιρία κόντρα στην ομάδα του προπονητή που της άλλαξε την ευρωπαϊκή της (και όχι μόνο) ιστορία.  Το πιο αστείο είναι ότι ο ίδιος ο Ντέηβιντ Μπλάτ "φώναζε" όλη την εβδομάδα για τη δυσκολία του εγχειρήματος και το ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να βλέπουν το ταμπλό της βαθμολογίας και αυτό το φτωχικό 1 δίπλα στις νίκες της χθεσινής αντιπάλου του.

"Ελπίζω να μη χρειαστεί να κυνηγάμε πάλι όπως με το Περιστέρι διότι ενώ έχουμε την ικανότητα να γυρίζουμε παιχνίδια δεν πρέπει να παίξουμε με την τύχη μας" είχε πει το ίδιο απόγευμα του αγώνα με το Περιστέρι ο κόουτς του Ολυμπιακού που είχε δει την ομάδα του τότε να κυνηγάει να καλύψει μια διαφορά 19 πόντων καταφέρνοντας το άνετα στο δεύτερο ημίχρονο. 

Λες και οι παίκτες του το έκαναν επίτηδες, έφτασαν και πάλι στα επίπεδα του -19 σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες ανατροπής και ίσως πιο λυπηρό από την εικόνα αποδιοργάνωσης (σε άμυνα αλλά και επίθεση) στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ήταν η αντίδραση όταν η ελληνική ομάδα μείωσε σε 72-69 προς το φινάλε. 

Εκεί ο Ουίλιαμς-Γκός δεν μπόρεσε να τιθασεύσει το πάθος του και να μιλήσει η λογική και πήγε σε μια εντελώς βιαστική και ανούσια επίθεση με αποτέλεσμα όλα να τελειώσουν παρά τον οίστρο του Γιάνις Στρέλνιεκς που έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στην θητεία του στους Πειραιώτες το οποίο πήγε στράφι.

Οι παίκτες (αλλά και ο ίδιος ο Μπλάτ σε μεγάλο βαθμό) αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευγενικοί και όντας στο πνεύμα  (όχι του αγώνα αλλά) των Χριστουγέννων ανταπέδωσαν τα δώρα για την όμορφη φιλοξενία και τη βράβευση του προπονητή τους.

Είκοσι πόντους πήραν οι γηπεδούχοι από λάθη αντιπάλου δεν τα λες και λίγα τα Ερυθρόλευκα δώρα...

Ο Ντέηβιντ Μπλάτ για ένα ακόμα παιχνίδι επέμεινε σε δύο πράγματα.Πρώτον δεν έβαλε ούτε λεπτό τον Βαγγέλη Μάντζαρη ακόμα και τη στιγμή που ο Ουίλιαμς-Γκός "πάλευε" να αναδειχθεί mvp των γηπεδούχων με βιαστικές και κακές επιλογές.

Και την ίδια στιγμή άφησε και πάλι έξω στα τελευταία λεπτά τον Βασίλη Σπανούλη όπως με Φενέρμπαχτσε (ολοκληρωτικά) και με Εφές (σχεδόν σε όλα, τον ξανάβαλε στα τελευταία 16'').  Ολα αυτά ξαναλέμε με τον Ουίλιαμς-Γκός να είναι σε αρνητικό πρόσημο.

Ο ίδιος ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα, όπως γνωρίζει πρώτος απ' όλους ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη μεταγραφή ποιοτικού γκάρντ αν θέλει να έχει ελπίδες να είναι ακόμα πιο αγωνιστικός. 

Οι ήττες της Εφές στη Βαρκελώνη και της Αρμάνι Μιλάνο στο Τελ Αβίβ ρίχνουν ακόμα περισσότερο αλάτι στις πληγές που άφησε στους Πειραιώτες αυτό το τουρκικό φέσι...

Διότι μπορεί με νύχια και με δόντια να έμεινε στην προνομιούχο τετράδα (σε ισοβαθμία με την Εφές) αλλά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει.

Η πίεση πλέον στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε μια εβδομάδα διπλασιάστηκε (τουλάχιστον) την ίδια ώρα που αντίστοιχα στους Πράσινους μειώθηκε στο ήμισυ με την αλλαγή προπονητή και την μηδενική πίεση στα πρώτα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός μόνος του έκανε (και πάλι) τη ζωή του δύσκολη και είναι στο χέρι του να πάρει ανάσες εάν αρχίσει το δεύτερο γύρο με δύο νίκες (Παναθηναϊκό και Μπασκόνια στο ΣΕΦ).  Δεν είναι εύκολο. 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και θετική σκέψη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ