27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέιν: «Η άμυνα κερδίζει παιχνίδια» (pics)

Ο Άντριαν Πέιν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, πήρε το πρώτο του χειροκρότημα και τώρα περιμένει και να κερδίσει το πρώτο του χειροκρότημα στο παρκέ. Το πρώτο δείγμα πάντως από... Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό όπως το έκρινε και το είδε ο ίδιος.

«Πέρασα πάρα πολύ καλά παρακολουθώντας τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, ο κόσμος συμμετέχει πολύ και ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί στην καριέρα μου. Είναι κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς να πατήσεις παρκέ. Θέλω να παίξω και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

Του άρεσε ότι είδε στην εξέδρα, αλλά του άρεσε και ότι είδε στο παρκέ: «Η ομάδα παίζει καλά. Μοιράζει την μπάλα, μπορεί να παίξει γρήγορα, αν και για μένα το κλειδί ήταν η άμυνα. Για μένα αυτή είναι που κερδίζει αγώνες».

Αυτά οι τελευταίες κουβέντες του θα είναι μουσική στα αυτιά οποιουδήποτε προπονητή τα ακούσει. Άλλωστε και ο ίδιος έχει λίγο την «ταμπέλα» του... αμυντικογενή παίκτη, με την αθλητικότητα που διαθέτει. Μελωδία στα αυτιά του προπονητή του και τα όσα λέει για το τι μπορεί να προσφέρει: «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Θέλω να παίξω δυνατά σε κάθε αγώνα, θέλω να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και θέλω όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για την ομάδα».

Και η λέξη άμυνα μπαίνει ξανά στην εξίσωση: «Είναι από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου: Να παίζω καλή άμυνα. Μπορεί να σουτάρω καλά, μπορώ να πάρω τα ριμπάουντ.... Γενικά μπορώ και μου αρέσει να κάνω πολλές δουλειές στο γήπεδο».

Η απόφαση πάντως για να έρθει στον Παναθηναϊκό να ξέρετε δεν ήταν και τόσο εύκολη. Όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για οικογενειακούς: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να κάνω αυτό το ταξίδι, να πάρω αυτή την απόφαση γιατί έχω ένα γιο, ο οποίος μόλις την επόμενη εβδομάδα θα κάνει τα πρώτα του γενέθλια. Ήταν το πιο δύσκολο για μένα να τον αφήσω, να αφήσω την οικογένειά μου και να έρθω. Θα έρθουν όμως να με επισκεφθούν κάποια στιγμή στην Ελλάδα».

Την ώρα που μιλούσε ο Κένι Γκάμπριελ, πρόσωπο της αναμέτρησης, έδινε αυτόγραφα και έβγαζε φωτογραφίες με φίλους του Παναθηναϊκού. Όχι πως και ο ίδιος δεν έκανε ακριβώς λίγο μετά το τέλος της κουβέντας. Ίσως όμως η παρουσία εκεί δίπλα του Γκάμπριελ να τον ώθησε να δώσει την απάντηση στο με ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού βλέπει να μοιάζει περισσότερο ως προς το στυλ: «Θα έλεγα με τον Κένι...Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι.. Και ίσως με τον Κρις Σίνγκλετον».

Επιλέγει διαφορετικά από ότι ίσως θα περιμέναμε ο Πέιν, αφού στους περισσότερους μάλλον Τζέιμς Γκιστ θυμίζει περισσότερο από ότι έχουμε δει. Από την άλλη κάτι θα ξέρει παραπάνω, αφού κι αυτός έχει περάσει τις ώρες του μπροστά στο YouTube. «Έχω δει όντως πολλά βίντεο του Παναθηναϊκού πριν έρθω. Ο μάνατζέρ μου μου είπε πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθω εδώ. Μου είπε για την ιστορία της ομάδας και από εκεί και πέρα η επιλογή ήταν εύκολη».

Ο Πέιν θα αρχίσει άμεσα τις προπονήσεις με τους «πράσινους», θα μιλήσει με το τεχνικό επιτελείο αναλυτικότερα και θα κάνει.. εντατικά ως προς τα συστήματα, για να παρυσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος όταν το αποφασίσει ο Τσάβι Πασκουάλ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ