21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάρτι στη Βαρκελώνη! (vids)

Η παράσταση που στήθηκε στο Παλαού Μπλαουγκράνα της Βαρκελώνης το βράδυ της Πέμπτης είχε έναν πρωταγωνιστή. Την Μπαρτσελόνα, που ήταν σαρωτική και σκόρπισε στους πέντε ανέμους την απογοητευτική Μακάμπι δίνοντας ρεσιτάλ έξω από τη γραμμή του τριπόντου και κερδίζοντας με 89-67.

Στο πρώτο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Μπήκε φουριόζα από το πρώτο δευτερόλεπτο, με καλή άμυνα, με τον Ερτέλ να καθοδηγεί υποδειγματικά και τους Σάντερς, Σεραφέν να σκοράρουν προηγήθηκε με 9-2 και από εκεί και μετά άρχισαν να μπαίνουν τα τρίποντα. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν 7/15 σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και με τέτοιο ποσοστό ήταν αδύνατο να μην κάνουν... περίπατο, ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος... απλώς παρακολουθούσε.

Εκτός του ότι αμυντικά... έμπαζε από παντού, η Μακάμπι δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία της ούτε στην επίθεση. Τα ποσοστά ευστοχίας της ήταν τραγικά όχι μόνο στα τρίποντα, αλλά συνολικά, καθώς είχε και πολλές κακές επιλογές, έτσι η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Η Μπαρτσελόνα, η οποία προϊόντος του χρόνου έβρισκε λύσεις από όλο και περισσότερους παίκτες της είτε ψηλούς είτε περιφερειακούς, έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με διαφορά 24 πόντων στο 18' (42-18), ενώ το ημίχρονο έληξε με 44-24, καθώς σε εκείνο το τελευταίο δίλεπτο η Μακάμπι κατάφερε να συγκρατήσει κάπως την ορμή των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή οι Καταλανοί στις κερκίδες, ενθουσιασμένοι και από το όμορφο θέαμα που προσέφερε η ομάδα τους στο παρκέ, φώναζαν συνεχώς "Libertat", που σημαίνει "ελευθερία". Διότι όλο αυτό το θέμα της αποτυχημένης προσπάθειάς τους να αποσχιστούν από την Ισπανία δεν είναι κάτι που τελειώνει τόσο εύκολα...

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Το πάρτι της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε, καθώς η Μακάμπι δεν είχε καμία δυνατότητα να ανακάμψει. Τα τρίποντα έμπαιναν σωρηδόν από την πλευρά των γηπεδούχων κόβοντας τα πόδια των φιλοξενούμενων και η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει. Όχι με το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πάντως μεγάλωνε και έφτασε τους 29 πόντους στο 33' (78-49) με τους Κόπονεν, Σάντερς να "πυροβολούν" ανελέητα και τους παίκτες της Μακάμπι να παρακολουθούν ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να μειώσουν στο τέλος λίγο τη σε βάρος τους διαφορά.

ΤΟ... ΦΙΤΙΛΙ: Αυτός που ξεκίνησε το πάρτι στην Βαρκελώνη ήταν ο Ρακίμ Σάντερς. Τα δικά του τρίποντα ήταν αυτά που έδωσαν από νωρίς διψήφια διαφορά στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι, καθώς αποδείχθηκε ότι η Μακάμπι δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Τη σκυτάλη πήρε μετά ο Κόπονεν, αλλά η Μπάρτσα είχε ήδη ξεφύγει σημαντικά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με τα 15/31 τρίποντα που είχε η Μπαρτσελόνα ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει προβλήματα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Μακάμπι είχε 4/19.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ