24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Φιλ Γκος είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ

Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί πόσο σπουδαίος είναι για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ ο Φιλ Γκος. Αυτά που δείχνει κάθε βράδυ το χαρτί της στατιστικής είναι ίσως το λιγότερο. Είναι ο ηγέτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει. Έχει τον σεβασμό όλων. Συμπαικτών, προπονητών -ο Παπαθεοδώρου είπε ότι “αν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας λέει πως θα παίζει όσο χρειάζεται, θα πρέπει να ακολουθούν και οι υπόλοιποι”- αλλά και αντιπάλων. Το είπε και ο προπονητής της Βενέτσια Ντε Ραφαέλε δεν θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα. Ο 35χρονος Αμερικανός είναι κάτι πολύ περισσότερο από σκόρερ, κάτι παραπάνω από ηγέτης. Για τον ΠΑΟΚ είναι ευλογία.

 


Το έδειξε κι απόψε για μία ακόμη φορά. Δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Ανεξαρτήτως του πόσο μακρύς θα αποδειχτεί για τον φετινό ΠΑΟΚ, είναι αυτός που θα τον δείχνει στους υπόλοιπους μέχρι το τέλος. Ο ίδιος ζήτησε να μιλήσει στον Τύπο παραμονές του αγώνα με τη Βενέτσια, ο ίδιος ζήτησε να μιλήσει και μετά από αυτόν. Είχε ήδη “μιλήσει” στο παρκέ. Τι άλλο να κάνει; 20 πόντοι, 5/7 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Ξεσήκωσε τον κόσμο όταν έπρεπε, “πίκαρε” τους Ιταλούς κάθε φορά που σκόραρε πάνω σε άμυνα, γκρίνιαξε όσο χρειαζόταν στους διαιτητές. Παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι!

 


Ο τύπος αυτός το καλοκαίρι που πέρασε αρνήθηκε πρόταση των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για να αρχίσει καριέρα προπονητή απευθείας από το ΝΒΑ. Είπε και χθες “δουλεύουμε για κάτι μεγάλο”. Το λέει σε κάθε ευκαιρία γιατί το πιστεύει. Αρχίζει να το πιστεύει, έστω και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα του ο οργανισμός ΠΑΟΚ, ακόμη και ο δύσπιστος, αν όχι αδιάφορος μέχρι πρότινος, κόσμος του, που σήμερα πήρε μια γεύση του τι μπορεί να κάνει η ομάδα του αν είναι κι εκείνος παρών, στον στοιχειώδη τουλάχιστον τρόπο.

 


ΥΓ. Υπάρχει αλήθεια περίπτωση αυτός ο παίκτης κι ας δείχνει η ταυτότητα του ότι είναι 35 χρόνων, να αποσυρθεί το επόμενο καλοκαίρι; Δική του η απόφαση αλλά δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Στο "παλατάκι" σκέπτονται να τον... βαλσαμώσουν.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ