17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο τσάρος Τζέιμς… σκότωσε τη Βασίλισσα

Ο Μάικ Τζέιμς για ακόμη μια φορά έδειξε... πόσο ευεργετική μπορεί να γίνει η τρέλα του, με το «τετράποντό» του να ακυρώνει εκείνο του Τρέι Τόμπκινς και την ΤΣΣΚΑ να επικρατεί της Ρεάλ με 74-73 στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, μένοντας κοντά στην κορυφή.

Με τη δύναμη της ρακέτας της η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με σερί 6-0, αλλά η αντίδραση ήρθε με πρώτο σύνθημα από τον Τόμπκινς, για να βρουν ρυθμό όπως και σε προηγούμενους αγώνες οι Ντεκ-Ράντολφ και στο τέλος της πρώτης περιόδου η Ρεάλ να πάρει κεφάλι (17-20). Με τα μακρινά σουτ των Γιουλ-Ράντολφ η διαφορά αυξήθηκε στο +11 (25-36 στο 15'), με τον Τζέιμς να επιχειρεί να δώσει το σύνθημα αντεπίθεσης στη ρωσική ομάδα και τη ζημιά να περιοριστεί πάλι στο τρίποντο μέχρι την ανάπαυλα, χάρη και στην καλή άμυνα (35-38).

Ο Σενγκέλια πήρε το «όπλο» του στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου κι έδωσε τον τόνο για την υπόλοιπη ομάδα, με τις λύσεις να έρχονται από αρκετούς άλλους παίκτες, όπως ο Τζέιμς και ο Κλάιμπερν, με αποτέλεσμα το ελαφρύ προβάδισμα να έρθει για τους παίκτες του Ιτούδη, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε «σκυλομαχία» (58-55). Την αρχική «μάχη» της ρακέτας διαδέχθηκε... ένας «πόλεμος» Τζέιμς και Γιουλ με μακρινά σουτ, με την ΤΣΣΚΑ να καταφέρνει να είναι μπροστά. Μετά τις βολές του Ντεκ για το 70-68, οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν το δρόμο για το καλάθι, ώσπου ο Τόμπκινς πέτυχε το τρίποντο, που στα 24" για τη λήξη έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς με 70-71. Τον τελευταίο λόγο, όμως, είχε ο Τζέιμς, που με τον τρόπο... που ξέρει έδωσε την νίκη στην ΤΣΣΚΑ.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-38, 58-55, 74-73

ΣΟΥΠΕΡ... ΜΑΙΚ: Όταν έχεις στο ρόστερ σου τον Μάικ Τζέιμς, πρέπει να αποδεχθείς και τις συνέπειες της προσωπικότητάς σου και να βάλεις στοίχημα, αν μπορείς να την κουμαντάρεις. Ο Δημήτρης Ιτούδης έφτασε στο σημείο της τιμωρίας για πειθαρχικό παράπτωμα και πήρε το καλύτερο από τον παίκτη του, με τον ίδιο να πραγματοποιεί το καλύτερο παιχνίδι του φέτος με 28 πόντους (6/9 δ., 5/10 τρ.) και το νικητήριο... τετράποντο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είναι τρομερό, που μια ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ μετρούσε μόλις τέσσερις ασίστ στο ματς, που σημαίνει πως στηρίχθηκε μόνο στην ατομική ποιότητα των αθλητών της. Ας προσέξουμε, όμως, ότι είχε τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (12-9), με τη Ρεάλ να μετρά δύο λιγότερα λάθη (8-6), κάτι που μας οδηγεί σε διαφορά μόλις μίας κατοχής, η οποία μπορεί να ήταν και η καθοριστική για νίκη με «βραχεία κεφαλή».

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ