20.1 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τζαμπάρ πουλάει τα δαχτυλίδια του! (vids)

Άλλοι στη θέση του, αν είχαν κερδίσει έναν τίτλο του ΝΒΑ, θα κοιμούνταν με το δαχτυλίδι κάτω από το μαξιλάρι τους και δεν θα το αποχωρίζονταν ποτέ. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που εχει κερδίσει έξι, τα πουλάει! Όχι όλα. Τα τέσσερα από αυτά. Εκείνα που κέρδισε το 1980, το 1985, το 1987 και το 1988 με τους Λέικερς.

Τα βγάζει σε δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί μέσω της ιστοσελίδας GoldinAuctions.com το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου. Ο λόγος; "Δεν μπορώ να πληρώνω άλλο τα ενοίκια στις θυρίδες και τις ασφάλειες για να τα συντηρώ! Κουράστηκα. Κι από τη στιγμή που μπορούν να υποστηρίξουν το ίδρυμά μου, θα τα δώσω", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου.

Κάθε δαχτυλίδι υπολογίζεται ότι θα έχει τιμή εκκίνησης τα 60.000 δολάρια. Όμως δεν θα βγουν μόνο αυτά σε δημοπρασία. Ο Καρίμ δίνει επίσης διάφορες φανέλες από αγώνες και προπονήσεις, δαχτυλίδια του από all star games και άλλα προσωπικά του αντικείμενα που μπορεί να έχουν κάποια αξία. Παρότι τη δεκαετία του 1980 δημιούργησε ένα μεγάλο προσωπικό χρέος αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω μιας κακής επένδυσης που είχε κάνει τότε, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Κι ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που δημοπρατεί προσωπικά του αντικείμενα.

"'Εχω ένα ίδρυμα που βοηθά παιδιά να εξοικειωθούν με τις θετικές επιστήμες. Ένα πολύ σημαντικό μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα πάει σε αυτά τα παιδιά", δήλωσε.

Και λίγο αργότερα έγραψε στο σάιτ του:

"Τα αναμνηστικά μου από τον αθλητισμό έχουν ιστορία. Τη δική μου ιστορία. Τη ζωή μου. Και κατά παράδοξο τρόπο, δεδομένου ότι η ζωή μου συνεχίζεται και εξελίσσεται διαρκών, νιώθω ότι είμαι πια λιγότερο συνδεδεμένος με αυτά τα αντικείμενα και περισσότερο με την επιθυμία μου να δημιουργήσω μια νέα προσωπική ιστορία - και μέλλον για άλλους.

Οπότε, όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξω ανάμεσα στο να αποθηκεύσω ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή ή κάποιο άλλο τρόπαιο σε ένα δωμάτιο ή να προσφέρω στα παιδιά μια ευκαιρία να αλλάξουν τις ζωές τους, η επιλογή είναι πολύ απλή. Τα πουλάω όλα"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ