19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Τζέρελς πήρε το όπλο του!

Ο Κέρτις Τζέρελς επέστρεψε στο Μιλάνο και με το καλημέρα έκανε τη διαφορά. Με συγκλονιστική εμφάνιση πρωταγωνίστησε στο... θρίλερ της Βαλένθια και χάρισε στην ιταλική ομάδα μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη (103-98) σε ένα παίχνίδι, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση!

O αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δύο άμυνες δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές κι έτσι οι καλές επιθετικές επιλογές των δύο ομάδων τις κρατούσαν κοντά στο σκορ. Η Βαλένθια είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του 20λέπτου το προβάδισμα σουτάροντας με ποσοστό 60% εντός παιδιάς, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, διότι και το Μιλάνο σούταρε με καλά ποσοστά, αλλά και όποτε αστοχούσε ανανέωνε τις επιθέσεις του με τα 7 επιθετικά ριμπάουντ, που μάζεψε.

Μετά από ένα εντελώς ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η Βαλένθια κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά (32-26) στο 14' χάρη κυρίως στην παρουσία του Πλάις μέσα στη ρακέτα και παρά το ότι το "βαρύ πυροβολικό" της, ο Έρικ Γκριν, δεν έδειχνε να είναι καλά. Ένα ξέσπασμα του Γκάουντλοκ, όμως, έφερε το Μιλάνο σε θέση ισχύος στο 18' (39-41), ωστόσο ήταν η Βαλένθια αυτή που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (45-41).

Με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Γκριν "ξύπνησε" και άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να ξεφύγει στο 26' με 62-48 δείχνοντας διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Όμως το Μιλάνο δεν τα παράτησε. Με όπλο τα τρίποντα και τον νεοαποκτηθέντα Κέρτις Τζέρελς να δίνει πολύτιμη βοήθεια στους Γκάουντλοκ και Θίοντορ γύρισε το παιχνίδι, καθώς στο μεταξύ η Βαλένθια έχασε την ευστοχία της απ' έξω και μαζί και τη μάχη των ριμπάουντ από τους ψηλούς της ιταλικής ομάδας.

Το Μιλάνο μείωσε στο καλάθι (72-70) στο 36' και το παιχνίδι έγινε ξανά μέγα ντέρμπι. Ο Τζέρελς μείωσε 74-72 στο 37', αλλά για τα επόμενα 3,5 λεπτά δεν σημειώθηκε ούτε πόντος, καθώς και οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν σε αστοχία και κακές επιλογές. Τελικά μετά από ένα άστοχο τρίποντο του Σάστρε, που είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι για τη Βαλένθια, ο Θίοντορ ισοφάρισε 74-74 κι ενώ απέμεναν 13'' για το φινάλε. Η τελευταία επίθεση ανήκε στη Βαλένθια, όμως ο Γκριν, που ανέλαβε την ευθύνη της, αστόχησε σε τρίποντο, έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο άρχισε να βρέχει τρίποντα και από τη μια και από την αλλη πλευρά. Βαν Ρόσομ, Ντόρνεκαμπ και Γκριν από τη Βαλένθια, ο Τζέρελς, που είχε πάρει... φωτιά, από το Μιλάνο ευστοχούσαν διαδοχικά μέχρι που Ταρτσέφσκι και Σαν Εμετέριο διαμόρφωσαν το 85-85 ένα λεπτό πριν από τη λήξη της παράτασης. Σε αυτό το τελευταίο λεπτό δεν σκόραρε ξανά κανείς, αφού και ο Θίοντορ έχασε το τελευταίο σουτ του Μιλάνου, οπότε το θρίλερ πήγε στη δεύτερη παράταση!

Εκεί ο Τζέρελς ήταν πραγματικά ασταμάτητος και "σκότωσε" με τα τρίποντα και τις προσωπικές ενέργειές του τη Βαλένθια, η οποία δεν είχε τη δύναμη ούτε να τον σταματήσει, αλλά ούτε και να αντιδράσει. Έτσι το Μιλάνο πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, πάνω στην οποία μπορεί να επενδύσει στο μέλλον.

Ο... ΝΕΟΣ: Τέτοιο ντεμπούτο δύσκολα θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς σε ομάδα. Ο Κέρτις Τζέρελς στο πρώτο παιχνίδι της νέας του θητείας στο Μιλάνο σκόραρε 30 πόντους με 6/11 τρίποντα και ήταν ασταμάτητος στην παράταση! Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος...

H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Συνολικά 67 τρίποντα σούταραν οι παίκτες των δύο ομάδων! 29 της Βαλένθια και 38 του Μιλάνου!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ