24.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ο τελευταίος χορός (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μαρκάρει τον Ντουέιν Ουέιντ. Ο αγώνας στο L.A. τελειώνει. Η λαμπρή καριέρα του Ουέιντ επίσης τελειώνει. Στο τέλος αυτής της σεζόν θα αποσυρθεί. Ο ΛεΜπρόν έχει κι άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο, αλλά η δική του καριέρα είναι συνυφασμένη με αυτή του Ουέιντ. Μαζί ξεκίνησαν στο ΝΒΑ, βγαλμένοι από το περίφημο ντραφτ του 2003, μαζί έγιναν σούπερ σταρ, μαζί κέρδισαν δύο τίτλους στο Μαϊάμι. Είναι τόσο πολλά αυτά που τους ενώνουν. Και τα ξημερώματα της Τρίτης βρέθηκαν μαζί στο παρκέ για τελευταία φορά.

Ο Ουέιντ αστόχησε. Οι Λέικερς νίκησαν τους Χιτ με 108-105. Ο ΛεΜπρόν αγκάλιασε τον Ουέιντ και είχαν μια κουβεντούλα για μερικά δευτερόλεπτα. Οι φίλοι των Λέικερς στο Staples Center αποθέωσαν τον Ουέιντ. Φρόντισαν να τον αποχαιρετήσουν με χειροκρότημα που αρμόζει σε έναν σταρ με καθολική αναγνώριση. Στην πρώτη περίοδο, μάλιστα, οι Λέικερς πρόβαλαν από τα μάτριξ κι ένα βίντεο αφιερωμένο σε αυτόν.

Ο Ουέιντ σκόραρε 15 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, κι έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρουν τη νίκη οι Χιτ. Όμως ο ΛεΜπρόν ήταν λίγο καλύτερος. Σκόραρε 28 πόντους και τις δύο βολές 22'' πριν απο το τέλος που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτος σκόρερ των Λέικερς πάντως ήταν ο Κάιλ Κούζμα με 33 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ των Χιτ ήταν ο Τζάστις Ουίνσλοου με ρεκόρ καριέρας 28 πόντους.

Στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ντύθηκε για να αγωνιστεί, καθώς την τελευταία στιγμή ένιωσε ενοχλήσεις στον αυχένα και αποφασίστηκε να μείνει εκτός για να προφυλαχθεί. Κανένα πρόβλημα, όμως, για τους Μπακς. Ο Έρικ Μπλέντσο είχε κέφια, σκόραρε 20 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ και οδήγησε την ομάδα σε άνετη νίκη επί των αδύναμων Καβαλίερς με 108-92. Ήταν μια πρόοδος αυτή για τους Μπακς, καθώς σε προηγούμενα παιχνίδια χωρίς τον Γιάννη με αντιπάλους επίσης αδύναμες ομάδες όπως οι Σανς και οι Νικς είχαν χάσει. Ο Λάρι Νανς σκόραρε 16 πόντους για τους Καβαλίερς, που στο τρίτο δεκάλεπτο έχασαν με τραυματισμό τον Τρίσταν Τόμπσον.

Στην Ιντιανάπολις οι Πέισερς νίκησαν με 109-101 τους Ουίζαρντς κι αυτό το οφείλουν στον Μάιλς Τέρνερ. Ο 22χρονος σέντερ έκανε το παιχνίδι της ζωής του σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους, μαζεύοντας 12 ριμπάουντ και κάνοντας μια τάπα πάνω στον Ούμπρε 4' πριν από το τέλος, που αποδείχθηκε καθοριστική, διότι μετά από αυτήν ο Κόλισον πέτυχε τρίποντο, οι Πέισερς ξέφυγαν με 4 πόντους και ουσιαστικά "καθάρισαν". "Ευχαριστούμε πολύ τον Μάιλς, απόψε ήταν ο ήρωάς μας", είπε ο συμπαίκτης του, Ταντέους Γιανγκ κι αυτό τα λέει όλα. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σκόραρε 22 πόντους και ο Κόλισον μοίρασε 17 ασίστ για τους Πέισερς, ενώ από τους Ουίζαρντς, που έπαιξαν χωρίς τον Τζον Ουόλ, ο Μπράντλεϊ Μπιλ σκόραρε 30 και ο Κέλι Ούμπρε 23 πόντους.

Στη Φιλαδέλφεια ο Τζόελ Εμπίιντ επέστρεψε στο ρόστερ των Σίξερς μετά από απουσία από έναν αγώνα (ο κόουτς Μπρετ Μπράουν τον είχε κρατήσει εκτός από το προηγούμενο για να τον ηρεμήσει, βλέποντας ότι τελευταία δεν έπαιζε καλά) και δεν είχε πρόβλημα να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη επί των Πίστονς με 116-102. Ο Καμερουνέζος σέντερ σκόραρε 24 πόντους και έπαιξε και για τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο και αποχώρησε. Μπεν Σίμονς και Φουρκάν Κορκμάζ πρόσθεσαν απο 18 πόντους έκαστος για τους Σίξερς. Ο Λιουκ Κέναρντ σκόραρε 28 πόντους και ο Αντρέ Ντράμοντ είχε 21 πόντους και 17 ριμπάουντ για τους Πίστονς, που έπαιξαν χωρίς τον Μπλέικ Γκρίφιν.

Στη Βοστόνη οι Σέλτικς έπαιζαν ουσιαστικά με μισή ομάδα. Ήταν εκτός με τραυματισμούς οι Κάιρι Ίρβινγκ, Αλ Χόρφορντ, Γκόρντον Χέιγουορντ και Άρον Μπέινς, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφεραν να νικήσουν τους Πέλικανς με 113-100. Και τούτο διότι ο Μάρκους Μόρις ήταν φανταστικός σκοράροντας 31 πόντους, ο Τζέισον Τέιτουμ πρόσθεσε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του με 21 πόντους και το κενό δεν φάνηκε. Ακόμα και ο Μπραντ Ουαναμέικερ έβαλε το χεράκι του με 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής, τα περισσότερα στην ως τώρα σύντομη καριέρα του στο ΝΒΑ. Έχει αρχίσει και παίζει περισσότερο τώρα κι αυτό δυσκολεύει πλέον την προοπτική επιστροφής του στην Ευρώπη. Από τους Πέλικανς ο Άντονι Ντέιβις σκόραρε 41 πόντους, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετοί.

Στο Σικάγο οι Κινγκς βρήκαν τους Μπουλς υπό διάλυση και τους περιποιήθηκαν δεόντως, νικώντας τους άνετα με 108-89. Ο ΝτεΆρον Φοξ σκόραρε 25 πόντους, τους 23 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο, και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Μάρβιν Μπάγκλεϊ πρόσθεσαν από 16 έκαστος. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε 15 λεπτά και είχε 2 πόντους και 2 ριμπάουντ. Από τους Μπουλς, που έχουν εννέα ήττες στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, ο Ζακ Λαβίν σκόραρε 19 πόντους.

Στην Οκλαχόμα Σίτι οι Θάντερ ήταν καταιγιστικοί και πήραν από τους Τζαζ τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό τους στην πρώτ φάση των πλέι οφ νικώντας με 122-113. Ο Πολ Τζορτζ ήταν ασταμάτητος και με 31 πόντους και 5/6 τρίποντα ανάγκασε τους φίλους των Θάντερ να τον αποθεώσουν με τη γνωστή ιαχή "M-V-P". Ο Ντένις Σρέντερ σκόραρε 23, ο Στίβεν Άνταμς 12, ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, παρότι ήταν τραγικά άστοχος, κατάφερε να σημειώσει ένα ακόμα τριπλ νταμπλ με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από τους Τζαζ ο Ντόνοβαν Μίτσελ σημείωσε 19 πόντους και ο Ρούντι Γκομπέρ το 23ο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του με 13 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στο Ντάλας ο Ντένις Σμιθ δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού και ο ρούκι Τζέιλεν Μπράνσον έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Σκόραρε 17 πόντους και οδήγησε τους Μάβερικς σε εύκολη νίκη επί των Μάτζικ με 101-76. Ο Χάρισον Μπαρνς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντάλας, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ατομικά ρεκόρ σε ριμπάουντ (11) και ασίστ (9), αλλά ήταν τραγικά άστοχος και σκόραρε μόλις 2 πόντους. Από τους Μάτζικ ο Τζόναθαν Σίμονς σκόραρε 18 πόντους, ενώ δεν έπαιξαν ο Εβάν Φουρνιέ, για προσωπικούς λόγους, και ο Μο Μάμπα, τον οποίον τιμώρησε ο προπονητής του για παράβαση του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Στο Ντένβερ οι Νάγκετς δυσκολεύτηκαν, αλλά νίκησαν τους Γκρίζλις με 105-99. Εν τη απουσία των τραυματιών Γκάρι Χάρις, Πολ Μίλσαπ και Ουίλ Μπάρτον, αναδείχθηκε ο Μόντε Μόρις, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους και όπως είπε κι ο προπονητής του, Μάικλ Μαλόουν, ήταν ο πραγματικός MVP του αγώνα. Πρώτος σκόρερ πάντως ήταν για μια ακόμα φορά ο εξαιρετικός Νίκολα Γιόκιτς με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τους Γκρίζλις ο Μάικλ Κόνλεϊ σκόραρε 19 πόντους, παρόλο που έπαιζε με πρόβλημα σε δάχτυλο του χεριού του.

Στο Φίνιξ οι Κλίπερς χρειάστηκαν παράταση για να συνεχίσουν την εξαιρετική φετινή πορεία τους. Νίκησαν με 123-119 τους Σανς και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμους φετινούς αγώνες τους, που κρίνονται στο έξτρα πεντάλεπτο. Αν μη τι άλλο έχουν χαρακτήρα. Αλλά και ποιότητα στο ρόστερ τους, καθώς ο Τομπάιας Χάρις με 33 πόντους και ο Ντανίλο Γκαλινάρι με 25 κάλυψαν το κενό που άφησε στη δεύτερη περίοδο ο Λου Ουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε. Ο ΝτεΑντρέ Έιτον με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Σανς.

Στο Όκλαντ ο Στεφ Κάρι έκανε τα πάντα, οπότε οι Ουόριορς ήταν αδύνατο να χάσουν. Σκόραρε 38 πόντους με 7/14 τρίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και οι πρωταθλητές νίκησαν με 116-108 τους Τίμπεργουλβς. Ο δε Κάρι έχει πια μέσο όρο 31,4 πόντων στους πέντε αγώνες που έχει παίξει μετά τον τραυματισμό του, που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για 11 παιχνίδια. Έπειτα από απουσία από 11 αγώνες λόγω τραυματισμού επέστρεψε και ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος είχε 7 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από τους Τίμπεργουλβς ο Καρλ Άντονι Τάουνς έκανε ό,τι μπορούσε με 31 πόντους και 11 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ