29.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Στρέλνιεκς το έζησε και στη Γερμανία

Δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Ο “τελικός των τελικών” είναι εξ ορισμού ένα ματς διαφορετικών συνθηκών από οποιοδήποτε άλλο. Σε 40 αγωνιστικά λεπτά κρίνεται η προσπάθεια 36 αγώνων, ο κόπος εννιά μηνών. Υπάρχουν παίκτες που θα πέσουν στην αρένα του ΟΑΚΑ έχοντας ζήσει αυτήν την πίεση που δημιουργεί ένα τέτοιο παιχνίδι.

 

Συνολικά οχτώ από τους παίκτες των δύο φιναλίστ έπαιξαν σε έναν ή περισσότερους αγώνες με αυτή τη σημασία. Σε ματς “όλα ή τίποτα”. Ο μόνος από αυτούς που βρέθηκε σε ανάλογη θέση σε Πρωτάθλημα άλλο από το ελληνικό, είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

 

Ήταν 21 Ιουνίου 2015 όταν ως παίκτης της Μπάμπεργκ πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή της Γερμανίας στον 5ο τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού συνέβαλλε καθοριστικά στη νίκη της πρώην ομάδας του με 88-84 αφού ερχόμενος από τον πάγκο, έμεινε για 30 λεπτά στο παρκέ και είχε 11 πόντους με 2/3 βολές, 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

 

Σε “τελικό των τελικών” έπαιξαν στο παρελθόν άλλοι επτά παίκτες των “αιώνιων” αλλά στη Stoiximan.gr Basket League...

 

*Ο Βασίλης Σπανούλης μία φορά με τον Παναθηναϊκό και τρεις με τον Ολυμπιακό μετρώντας δύο νίκες και δύο ήττες. Σε αυτά τα τέσσερα ματς σημείωσε 54 πόντους.

 

*Ο Γιώργος Πρίντεζης τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό έχοντας μία νίκη και τρεις ήττες. Συνολικά σημείωσε 38 πόντους σε αυτούς τους αγώνες.

 

*Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκαν στους 5ους τελικούς του 2012 και του 2017 έχοντας από μία νίκη και μία ήττα. Ο Παπανικολάου σημείωσε 15, ο Μάντζαρης 10 και ο Καλάθης 29 πόντους σε αυτά τα παιχνίδια.

 

*Ο Ίαν Βουγιούκας είχε τέσσερις πόντους στον χαμένο τελικό του Παναθηναϊκού το 2012 και ο Ματ Λοτζέσκι στον χαμένο τελικό για τον Ολυμπιακό, του 2014 παρότι σημείωσε 17 πόντους ενώ πέρσι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού που τον άφησε έξω από όλη τη διαδικασία των πλέι οφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ