19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σπανούλης αρνήθηκε να παραδοθεί!

Ο Ολυμπιακός, έστω κι αν πλέον είναι αργά, έδειξε κίνητρο, διάθεση και το πώς τον σκεφτόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ανατρέποντας το παιχνίδι με τη Ζενίτ από το -18 κι ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, για να κυριαρχήσει με 75-61 χάρη σε έναν ηγετικό Βασίλη Σπανούλη και να δείξει δυναμική, προκαλώντας παράλληλα ένα «πλήγμα» στη ρωσική ομάδα, στην προσπάθεια της να προκριθεί στα playoffs της Ευρωλίγκα.

Μετά από ένα αρχικό 5-0 των παικτών του Μπαρτζώκα, άρχισε... μια κατρακύλα, στην οποία ο Πάνγκος δημιουργούσε και μετά «πυροβολούσε», με τον Πονίτκα επίσης να τιμωρεί κάθε λάθος τους στον ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα μια «υπερηχητική» Ζενίτ να πάρει διψήφιο προβάδισμα στα πρώτα επτά λεπτά (9-20). Ο Πάνγκος και ο Ρίβερς συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» κι ένα +13 αναγραφόταν ήδη στον πίνακα για την ομάδα τους (15-28).

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε ακόμη κι όταν αποφάσισε να δώσει το σουτ στον Κβοστόφ, ο οποίος «εκτόξευσε» κι άλλο τη διαφορά, κοντά στους 20 πόντους (22-39 στο 16'). Σε εκείνο το σημείο, ο Σλούκας προσπάθησε να συμμαζέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και ο Λαρεντζάκης με τη διάθεσή του στις δύο πλευρές του παρκέ βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα σερί 8-0, που έδειχνε επιτέλους μια αντίδραση, προτού ο Πάνγκος σκοράρει ξανά για το 30-41 του ημιχρόνου.

Για κάτι παραπάνω από τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο, ο Πόιθρες κρατούσε μπροστά τη ρωσική ομάδα, η οποία έμεινε καθαρά στην πρωτοκαθεδρία μέχρι εκείνη τη στιγμή (35-50). Κάπου εκεί, όμως, ο Ολυμπιακός εξαπέλυσε νέα αντεπίθεση, με τον Βεζένκοφ να βρίσκει το στόχο του από μακριά και αρκετές «μάχες» να κερδίζοντας είτε στη ρακέτα είτε από διεισδύσεις του ΜακΚίσικ, με συνέπεια ένα σερί 10-0, που τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου θα επιβεβαίωνε, ότι ελπίδα υπάρχει (54-56).

Ένα νέο σερί 6-0 έδωσε και το προβάδισμα στους Πειραιώτες (60-56), με τον Σπανούλη επιτέλους να δείχνει έναν εαυτό του... από τα παλιά και την ομάδα του όχι μόνο να έχει ολοκληρώσει την ανατροπή, αλλά να καταφέρνει να φέρνει το προβάδισμα κοντά σε διψήφιο νούμερο, όταν ο Πασκουάλ αναγκάστηκε σε ένα τάιμ άουτ απελπισίας (70-61 στο 37'). Η ομάδα του, όμως, ήταν τόσο σαστισμένη, που από το θρίαμβο οδηγήθηκε στην «καταστροφή».

Δεκάλεπτα: 15-28, 30-41, 54-56, 75-61

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ: Ο Βασίλης Σπανούλης πρόσφερε μια παράσταση... από τον παλιό του εαυτό με μια εξαιρετική εμφάνιση, «διαλύοντας» τη Ζενίτ με 16 πόντους, μετρώντας 3/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα, δείχνοντας πως η κλάση παραμένει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το θέμα για τον Ολυμπιακό φαίνεται πως ήταν η ισορροπία, από άποψη αριθμών. Και όταν το πέτυχε, είτε στα δίποντα (54.5% έναντι 46.1% της Ζενίτ) είτε στα τρίποντα (39.1% έναντι 31.4%), καθώς και στο συντελεστή ασίστ-λαθών, με 18-10 για εκείνον και 15-13 για τον αντίπαλο, πήρε τα πάνω του και πέτυχε την ανατροπή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ