25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σμιθ “άγγιξε” το ρεκόρ 20ετίας του Λιαδέλη (vid)

Ο Άνταμ Σμιθ ανήκει στους παίκτες που μας συστήνονται σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν. Το έχει κάνει με εντυπωσιακό τρόπο που αναπόφευκτα δημιουργεί προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια. Ο Αμερικανός γκαρντ που έφερε φέτος ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα από τη Ραβένα και την ιταλική Α2, είναι ο πρώτος σκόρερ της Basket League μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της, έχοντας 52 πόντους έναντι 41 του Κέντρικ Ρέι της ΑΕΚ. Το δείγμα γραφής όμως είναι μικρό, οπότε αλλού “κρύβονται” τα πιο ενδιαφέροντα για τον γκαρντ του ΠΑΟΚ.

 


Ο Αμερικανός έκανε δύο καταπληκτικά, δεύτερα ημίχρονα στα ματς με τον Άρη και τη Λάρισα. Στο πρώτο 20λεπτο αυτών των αγώνων ήταν “αόρατος” έχοντας έξι πόντους με τον Άρη και δύο με τη Λάρισα. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ένας άλλος παίκτης. Όπως παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος του Σάββατο “είμαι παίκτης ρυθμούς”. Ο Σμιθ είχε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με τον Άρη, επτά στην τέταρτη περίοδο και πέντε στην παράταση για να φτάσει τους 28. Στο ματς του Σαββάτου με τη Λάρισα και μετά το “άοσμο” πρώτο μέρος, είχε 11 πόντους στην τρίτη και άλλους 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο, για να το τελειώσει με 24.

 


Η επίδοση των 52 πόντων στις δύο πρώτες αγωνιστικές, πέραν του ότι τον τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ του Πρωταθλήματος, του δίνει την κορυφαία σχετική επίδοση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ στα τελευταία 19 χρόνια! Για να βρούμε παίκτη του Δικεφάλου με επίδοση μεγαλύτερη του Σμιθ, θα πρέπει να γυρίσουμε στην εκκίνηση της περιόδου 2000-01, όταν ο Παναγιώτης Λιαδέλης σημείωσε 55 πόντους στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Είχε 23 στην πρεμιέρα στο Περιστέρι και 32 στο ματς εντός έδρας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στο Ηράκλειο.

 


Από το 2000 και τους 55 πόντους του Λιαδέλη, δεν υπήρξε παίκτης του ΠΑΟΚ που να φτάσει τους 50 στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αυτό που κατάφερε δηλαδή ο Άνταμ Σμιθ. Μέχρι τους 41 είχαν φτάσει ο Βλάντιμιρ Βουκσάνοβιτς το 2005 και ο Κώστας Χαραλαμπίδης το 2013.

 

 


 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ