19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σκότι πήρε τ’ όπλο του (vids)

Ένα απίθανο σερί 20-2 στην τελευταία περίοδο και ο καταπληκτικός και πάλι Σκότι Ουίλμπεκιν οδήγησαν τη Μακάμπι στη νίκη μέσα στην Ποντγκόριτσα με 78-68 επί της Μπούντουτσνοστ, η οποία επί 30 λεπτά ήταν καλύτερη και πίστεψε ότι θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη.

Η Μπούντουτσνοστ έδειξε από την αρχή αποφασισμένη να βγάλει το... λάδι της Μακάμπι. Με καλή άμυνα και παρά το ότι αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα από τον Ουίλμπεκιν, κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα και να το διατηρήσει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Δύο ήταν τα βασικά όπλα της σε αυτό το διάστημα. Αφενός η ευστοχία της στα τρίποντα, που έφτασε το 70% στο πρώτο 20λεπτο (7/10). Και αφετέρου ο πλήρης έλεγχος των ριμπάουντ. Η Μακάμπι δεν πήρε ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν μία ακόμα σημαντικη ένδειξη της ποιότητας της άμυνας που έπαιξε η Μπούντουτσνοστ.

Από εκεί και πέρα, ο Γκόρντιτς τράβηξε το σκοράρισμα στην αρχή, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν ο Έντουιν Τζάκσον αυτός που με δικά του σουτ συνέβαλε ώστε η διαφορά να ανέβει στους επτά πόντους. Αρχικά στο 39-32 και έπειτα στο 41-34, που ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε ίδιο ως το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Μπούντουτσνοστ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα με καλή άμυνα και τον Όμιτς να της δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα και από την άλλη πλευρά τον Ουίλμπεκιν να παλεύει μόνος του, με μια μικρή μόνο βοήθεια από τον Ρολ. 

Όμως με το που άρχισε η τελευταία περίοδος όλα άλλαξαν. Η Μακάμπι αίφνης "έπνιξε" με την άμυνά της τους γηπεδούχους, παίκτες όπως ο Κέιν, ο Καλοϊάρο και ο Μπλακ έδωσαν ένα χεράκι στον ασταμάτητο Ουίλμπεκιν και το παιχνίδι ήρθε τούμπα. Στο 39' η Μακάμπι είχε ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό σερί 20-2, το 62-58 του 30' έγινε 64-78 και η Μακάμπι πήρε αυτό που στα προηγούμενα 30 λεπτά έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει...

Ο ΣΤΑΡ: Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν το Α και το Ω της Μακάμπι σε ένα ακόμα παιχνίδι. Σκόραρε 28 πόντους με 6/11 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, κράτησε την ομάδα του όρθια στο πρώτο μέρος και της έδωσε την ώθηση για την τελική αντεπίθεση και νίκη στο δεύτερο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι κέρδισε μόλις 2 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν της κόστισε. Η Μπούντουτσνοστ είχε 7/10 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 2/9 στο δεύτερο κι αυτό της κόστισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ