24.5 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σάκοτα και… ο προπονητής της ΑΕΚ!

Αυτό που ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο από τη στιγμή που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, έγινε πραγματικότητα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν θα συνεχίσει να είναι προπονητής της, αλλά θα παραμείνει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Τούτο οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Σάκοτα με τον Μάκη Αγγελόπουλο, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν από κοινού να πορευθούν εφεξής με αυτό τον τρόπο.

Λίγο αργότερα η ΚΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Εμβληματική φυσιογνωμία για την ΑΕΚ ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο δις τροπαιούχος - εντός του 2018 - προπονητής είχε σήμερα (19/06) συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπου και αποφασίστηκε η συνεργασία τους να συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο. Ο κ. Σάκοτα αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Tεχνικού Διευθυντή της ΑΕΚ Β.C., ενώ παραμένει επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο κορυφαίος προπονητής έχει βασικότατο μερίδιο στις εφετινές επιτυχίες της «Βασίλισσας», όπως και στην αναγεννησιακή πορεία της Ομάδας. Είναι εκείνος, που την καθοδήγησε στον πρωταθληματικό τίτλο μετά από 32 χρόνια αναμονής, το 2002, αλλά και εκείνος, που την οδήγησε ξανά στον ευρωπαϊκό θρόνο κατά την περίοδο, που τελείωσε, μετά από 18 χρόνια, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον ευγνωμονεί και συμπορεύεται μαζί του για τα καλύτερα, που έρχονται..."

Ο Πρίφτης και οι άλλοι

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΑΕΚ υποχρεώνεται οριστικά να αναζητήσει προπονητή, αφού δεν υπάρχει πια η εναλλακτική επιλογή της παραμονής του Σάκοτα. Ο Δημήτρης Πρίφτης εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή μέχρι να δώσει οριστική απάντηση, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της Ένωσης. Όπως επιμένουν όλες οι πληροφορίες από Ελλάδα και από Ρωσία, η Ούνιξ μάλλον θα ενεργοποιήσει την οψιόν που έχει στο συμβόλαιό της με τον Έλληνα προπονητή, οπότε ο Πρίφτης θα μείνει στο Καζάν και του χρόνου.

Από εκεί και πέρα οι επιλογές που υπάρχουν από την ελληνική αγορά είναι περιορισμένες. Οι εξής δύο: Ο Ηλίας Ζούρος, που όσο δεν κλείνει σε άλλη ομάδα και όσο έχει τους υποστηρικτές που διαθέτει στην ΚΑΕ, θα έχει πάντα τις πιθανότητές του. Και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος, το όνομα του οποίου έχει αρχίσει να ακούγεται τελευταία στην Ένωση και δεν αποκλείεται η υποψηφιότητά του να προχωρήσει, αφού έχει παρελθόν στην ΑΕΚ, ενώ διατηρεί και καλές σχέσεις με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η ΑΕΚ να στραφεί στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και αυτοί που θέλει (Πάτρικ, Φιλιπόσκι, Μπάνκι) είναι ακριβοί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ