23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ρώσικος «εμφύλιος» βάφτηκε κίτρινος!

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, η Χίμκι συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία επικρατώντας εκτός έδρας της Ζενίτ με 87-73, φτάνοντας έτσι το ρεκόρ της στο 5-2.

Το παιχνίδι προσφερόταν εκ προοιμίου για σκορ και θέαμα και οι δύο ομάδες φρόντισαν να επιβεβαιώσουν την άποψη αυτήν από το ξεκίνημα. Με την λέξη άμυνα να απουσιάζει από το λεξιλόγιο και των δύο αντιπάλων τα επιθετικά τους... όπλα έκαναν...πάρτι. Η Ζενίτ διατηρούσε 'ενα ισχνό προβάδισμα στη  1η πέριοδο, ώσπου δύο λεπτά πριν το τέλος της κατάφερε να ξεφύγει με 6 (23-17). Στην συνέχεια ένα επιμέρους 2-9 έβαλε την Χίμκι μπροστά στο σκορ, αλλά το φινάλε τους βρήκε στο ισόπαλο 28-28, με τον Χόλινς να έχει ήδη 13 πόντους και τον Μπούκερ 8π. . Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Με τον Χόλινς να συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα για λογαριασμό των γηπεδούχων και τον Σβέντ (17π.) να παίρνει μπρος για τους φιλοξενούμενους, το σκορ συνέχισε να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ένα ακόμα ξέσπασμα της Χίμκι, ανάλογο με αυτό της πρώτης περιόδου την έφερε στο +12 (38-50), δίνοντάς της ένα καλό προβάδισμα. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-52.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ζενίτ να μπαίνει... φουριόζα και να μειώνει στο καλάθι. Ωστόσο η Χίμκι με τους Γκιλ και Μπούκερ, κατά κύριο, λόγο βρήκε τις απαντήσεις που χρειαζόταν και κατάφερε να συντηρήσει τη διαφορά της, παρά τις προσπάθειες του ασταμάτητου Χόλινς. Έτσι η 3η περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους με προβάδισμα 8 πόντων (60-68). Στην 4η περίοδο η Χίμκι δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Ζενίτ να προσπαθήσει να γυρίσει το παιχνίδι και με τον Μπούκερ να συνεχίζει ακάθεκτος να πληγώνει τους γηπεδούχους, κατάφεραν να φτάσουν σχετικά άνετα στην σημαντική αυτή νίκη.

Ο MVP: Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν εκπληκτικός με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 24 στην αξιολόγηση, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη. 

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Όστιν Χόλινς έπαιζε... μόνος του για τους γηπεδούχους, όντας ο μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (25π.), τη στιγμή που Πονίτκα, Αγιόν και Τόμας έμειναν πολύ χαμηλά, αναγκάζοντας την ομάδα τους σε μία ήττα που... πονάει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ