25.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο Ράντολφ λύτρωσε την… πρώτη Σλοβενία! (pics+vids)

Η Σλοβενία κατέβαλε την μαχητική Φινλανδία με 81-78 και έφτασε στο 2-0, όντας μόνη πρώτη στον Α' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ! Ο Άντονι Ράντολφ αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ήταν καθοριστικός στο τέλος ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος. Κορυφαίος των ηττημένων ο Μαρκάνεν, που τραυματίστηκε στην λήξη και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Η Φινλανδία κοίταξε στα μάτια την Σλοβενία από το ξεκίνημα και μέσα σε μια καυτή «Ελσίνκι Αρένα». Παρά τις προσπάθειες της παρέας του Ντράγκιτς, οι διοργανωτές όχι μόνο παρέμεναν στο παιχνίδι αλλά με τρίποντο του Σαλίν ισοφάρισαν σε 22-22 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Με θάρρος αλλά και θράσος, οι Φινλανδοί προσπέρασαν  στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, πριν ο Ντράγκιτς διαμορφώσει το 30-31 στο 14’. Τα τρίποντα έπεφταν βροχή εκατέρωθεν, και ο άσος των Μαιάμι Χιτ είχε τους μισούς από τους 36 πόντους της ομάδας του. Παράλληλα δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και το 36-42 της Σλοβενίας, αν και ο Μαρκάνεν δεν το έβαζε κάτω.

Ο πάουερ φόργουορντ των Μπουλς είχε 11 πόντους, όντας... άχαστος με 1/1 δίποντο και 3/3 τρίποντα. Βέβαια το 42-52 του ημιχρόνου είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ντράγκιτς που είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε σχεδόν 16 λεπτά!

Οι Φινλανδοί προσπαθούσαν να βρουν μομέντουμ για να πλησιάσουν στο σκορ. Μέρφι και Κόπονεν έφεραν την ομάδα τους στο καλάθι, 54-56, ξυπνώντας και τον κόσμο στις κερκίδες. Το ματς ήταν μεγάλο ντέρμπι και όσο οι Ντόντσιτς και Ράντολφ δεν ανέβαζαν στροφές τόσο κινδύνευε η Σλοβενία, που έδειχνε να χάνει την ψυχραιμία της. Ο Πρέπελιτς με 2/2 τρίποντα έδωσε πολύτιμη "ανάσα" στην ομάδα του Κοκόσκοφ, όμως οι Φινλανδοί μείωσαν στο 63-65 και η τέταρτη περίοδος αναμένονταν κάτι παραπάνω από συναρπαστική.

Με το σκορ στο 67-70, ο Κόπονεν αστόχησε σε 2 βολές, δείχνοντας πως ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό, καθώς απουσίασε από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Ο Μαρκάνεν όμως κρατούσε την Φινλανδία σε απόσταση αναπνοής, 69-70 στο 33’. Η ισοφάριση ήρθε στα τεσσεράμισι λεπτά με τρίποντο του Ουίλσον (72-72). Το ματς αγρίεψε στο τέλος και οι βολές θα έκριναν το… θρίλερ. Στα 38’’ ο Μαρκάνεν έδωσε το προβάδισμα στην αγριεμένη Φινλανδία (78-77).  Ακολούθησαν 2/2 βολές από τον Ντράγκιτς και 0/2 από τον Ράντολφ, με την μπάλα στα χέρια των γηπεδούχων στα 13’’. Ο φόργουορντ της Ρεάλ πήρε το αίμα του πίσω, κλέβοντας την μπάλα από τον Μαρκάνεν και καρφώνοντας στον αιφνιδιασμό για το τελικό 81-78.

Πρώτος σκόρερ ο Ντράγκιτς με 29 πόντους ενώ ο Μαρκάνεν, που αποχώρησε τραυματίας, είχε 24 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 42-52, 63-65, 78-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ