24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πρώτος εμφύλιος είναι ντέρμπι «Δικεφάλων» (pics)

Το Basketball Champions League χρειάστηκε να μπει στην τρίτη χρονιά του για να ζήσουμε τον πρώτο ελληνικό εμφύλιο, με τους «Δικέφαλους» να συναντιούνται φέτος στη φάση των «16».

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο κλειστό της Πυλαίας, την Τρίτη (05/03, 19.30) κι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες από τη χώρα μας θα τεθούν αντιμέτωπες στη διοργάνωση. Στην Basket League, φέτος, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι κέρδισαν με 91-71 στο ΟΑΚΑ και οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν με 88-79 στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο αντίπαλοι αναμετρήθηκαν και στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη-πρόκριση, και πάλι στην Πυλαία.

Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, πριν από το ματς, τα οποία είναι τα εξής…
-Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν στα εννέα από τα τελευταία έντεκα παιχνίδια τους στο «PAOK Sports Arena», ενώ αναδείχθηκαν νικητές και στα δύο εντός έδρας ματς που έδωσαν στο παρελθόν για τους «16» της διοργάνωσης. Σε αμφότερα, μάλιστα, δεν δέχθηκαν περισσότερους από 70π.
-Η «Ένωση» ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του BCL με δώδεκα νίκες, που είναι οι περισσότερες που έχει πετύχει ελληνική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Για την ακρίβεια, καμία άλλη στο παρελθόν δεν σημείωσε περισσότερες από δέκα νίκες.

ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας φέτος στα τρίποντα, με 45.2%, από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν φέτος στο Basketball Champions League.
-H AEK, από την πλευρά της, έχει κατά μέσο όρο φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια της 41 ριμπάουντ και 3,6 κοψίματα, αριθμοί-ρεκόρ μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετείχαν στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

-Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου αναδείχθηκαν νικητές στις εφτά από τις οκτώ αναμετρήσεις τους στις οποίες ο Φιλ Γκος ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, αντίθετα είχαν 1-3 στα ματς στα οποία ο Αμερικανός ήρθε από τον πάγκο. O 35άχρονος γκαρντ έχει φέτος με την ασπρόμαυρη φανέλα στα ευρωπαϊκά παρκέ κατά μέσο όρο 13,5π. ως βασικός και 9,8π. ως αναπληρωματικός.

Βινς Χάντερ έχει κατά μέσο όρο 21,π. και 7,7 ριμπάουντ στις τελευταίες έντεκα αναμετρήσεις του με τους «κιτρινόμαυρους» στο BCL. Σουτάρει, μάλιστα, με ποσοστό ευστοχίας 68,5% στα σουτ εντός παιδιάς, που είναι το καλύτερο της φετινής σεζόν ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον εφτά ματς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ