24.2 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής στη G-League!

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας στην ευρύτερη οικογένεια των Ντάλας Μάβερικς. Υπάρχει ένας ακόμα, ο Τζορτζ Γαλανόπουλος. Ένας ανερχόμενος προπονητής, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Τέξας Λέτζεντς, της θυγατρικής ομάδας των Μαβς, και γίνεται ο πρώτος Έλληνας (ή Ελληνοαμερικανός αν προτιμάτε...) head coach στην ιστορία της G-League!

O Γαλανόπουλος γεννήθηκε σε μια κωμόπολη κοντά στο Σικάγο, από Έλληνες γονείς, όπως μαρτυρά το όνομά του. Εκεί γνωρίστηκε με το μπάσκετ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα κι εκεί άρχισε να ασχολείται με την προπονητική. Με την αποφοίτησή του βρήκε δουλειά στους Μπέικερσφιλντ Τζαμ στη G-League και από εκεί και μετά η εξέλιξή του είναι ραγδαία. 

Το 2015 προσελήφθη από τους Ντάλας Μάβερικς για να κάνει ατομικές προπονήσεις στους παίκτες και λίγο αργότερα εντάχθηκε στο προπονητικό τους επιτελείο αναλαμβάνοντας το σκάουτινγκ μέσω βίντεο. 

Από το 2017 είναι παράλληλα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ουγκάντα! Έχει αναλάβει να την τραβήξει από τη βαθιά ανυποληψία της και πράγματι ορισμένα από τα αποτελέσματαπου έχει φέρει στα προκριματικά του παναφρικανικού πρωταθλήματος είναι ελπιδοφόρα. 

Αυτές τις μέρες μετέχει στο προπονητικό επιτελείο των Μάβερικς στο summer league του Λας Βέγκας και ακολούθως θα ασχοληθεί με τους Τέξας Λέτζεντς, στους οποίους αντικαθιστά τον Μπομπ Μακ Κίνον. Είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται σύντομα να πάρει κι άλλες ευκαιρίες από τους Ντάλας Μάβερικς. Κάποιοι μάλιστα τον παρομοίασαν με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, που μετά από αρκετά χρόνια στο επιτελείο των Φίνιξ Σανς, πήρε την ευκαιρία και έγινε πρώτος προπονητής τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ