27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Προμηθέας των τελικών! (vid)

Ο αχόρταγος Προμηθέας Πάτρας, η ομάδα που έχει κατακτήσει τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς το Super Cup, πανηγυρίζει την πρόκρισή του και στον τελικό του κυπέλλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά . Το εκτός έδρας 76-69 επί του ΠΑΟΚ στην παράταση μετά από ένα κακό ποιοτικά αλλά δραματικό και συναρπαστικό παιχνίδι φέρνει άλλη μια μεγάλη επιτυχία στους Πατρινούς, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέριαν Γκραντ και... λυτρωτή στην παράταση τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Νεύρα, άγχος, αστοχία, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα όπου ρόλο πρωταγωνιστή είχε η ομάδα με τις περισσότερες λύσεις, δηλαδή ο Προμηθέας. Με τον παίκτη - αποκάλυψη του προημιτελικού στη Ρόδο, τον Ανδρέα Χριστοδούλου στην αρχική πεντάδα, οι Πατρινοί πήραν ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως κατάφεραν να περιορίσουν εξ αρχής τη δράση του μεγάλου όπλου του ΠΑΟΚ, του Ζερμέιν Λαβ.

Από το 11-10 στο 7' ο Προμηθέας με πίεση που οδήγησε σε λάθη τον ΠΑΟΚ και του έδωσε εύκολα καλάθια έκανε ένα σερί 8-0 για το 11-18 και αυτό ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ με τον Κονατέ που είχε μπει στο παρκέ να του δίνει καλύτερο ρυθμό πλησίασε σε απόσταση σουτ για πολλή ώρα στη δεύτερη περίοδο, αλλά ο Προμηθέας βρήκε πάλι ένα ξέσπασμα προς το φινάλε. Στο 18' έφτασε στο +9, 22-31 και το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 29-35

Οι εκατέρωθεν κακές επιθετικές επιλογές μέχρι το 25' έφεραν επιμέρους σκορ... 4-4, κάποιες ατομικές ενέργειες του Λαβ έφεραν τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στο 36-39, η απάντηση από τον Τζέριαν Γκραντ έφερε τον Προμηθέα στο +10, 36-46. Το δεκάλεπτο έληξε με 40-46, με τον Προμηθέα να συνεχίζει να ελέγχει το ματς, αλλά τον ΠΑΟΚ να βρίσκει τρόπο να μένει στη διεκδίκησή του. 

Ο Λαβ βρήκε συμπαράσταση από τον Γκρίφιν, ο ΠΑΟΚ στο 31' έφτασε στον πόντο, 45-46 τρέχοντας δικό του σερί 9-0 και αποκτώντας ψυχολογία και ένα λεπτό αργότερα έφτανε στο +2, 50-48 με σερί 14-2!

Ο Φορντ, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Προμηθέα τον βοήθησε να ξεκολλήσει και να ξαναπάρει κεφάλι, με το 50-54 στο 35', ταυτόχρονα ο Προμηθέας ανέβασε πολύ την αμυντική του πίεση και ενέργεια, αλλά ο Μπιτς ήρθε από τον πάγκο για να δώσει ώθηση και ο ΠΑΟΚ στο 37'30'' ισοφάρισε σε 58-58.  

 

Ο Γκρίφιν στα 27'' έκανε το 60-60, ο Τζέριαν Γκραντ έχασε την τελευταία επίθεση και το ματς πήγε στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την ψυχολογία και στο 41' πήγε στο 64-60,  αλλά ο Προμηθέας αντέδρασε ακαριαία και στο 43'30'' ήταν στο 64-72 με μεγάλο πρωταγωνιστή του 12-0 τον Δημήτρη Αγραβάνη με δύο παλικαρίσια τρίποντα!

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε χάσει πέντε τρίποντα στα 40 λεπτά. Στην παράταση επέστρεψε στο παρκέ όταν η ομάδα του ήταν στο -4, έβαλε δύο δύσκολα, γύρισε το ματς. ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ έκανε 19 λάθη έναντι 14 του Προμηθέα και σε ένα τόσο κλειστό ματς που πήγε στην παράταση και κρίθηκε στη λεπτομέρεια, κάθε λάθος ήταν καθοριστικό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ