26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας «σκόρπισε» τον Άρη

Εντυπωσιακός ήταν ο Προμηθέας Πάτρας απέναντι στον Άρη, τον οποίο διέλυσε με 86-65 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και κυριαρχώντας και στα τέσσερα κομμάτια του αγώνα δεν θα μπορούσαν να μην πάρουν το ροζ φύλλο και μαζί το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μάκη Γιατρά έδειξε ότι ήταν «ζεστή» και προηγήθηκε με 26-19.

Έστω και στις λεπτομέρειες, η δεύτερη περίοδος ανήκε κι αυτή στους γηπεδούχους οι οποίοι τελικά πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα έντεκα πόντων (47-36).

Αργά αλλά σταθερά συνέχισε να αυξάνεται η διαφορά και στο δεύτερο μέρος. Στο 30', ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 61-47 και το έργο των φιλοξενούμενων ήταν πολύ δύσκολο.

Αντί όμως να μειωθεί η απόσταση που χώριζε τις ομάδες, τελικά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, με τον Προμηθέα Πάτρας να φτάνει με μεγάλη άνεση στο τελικό 86-65.

Οι... εκτελεστές: Η τριάδα των Γκίκα (16 π.), Μπράουν (15 π.), Κατσίβελη (13 π.) ήταν οι μπροστάρηδες της άνετης νίκης του Προμηθέα... Από το «ναυάγιο» του Άρη, ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο μοναδικός ο οποίος διασώθηκε πετυχαίνοντας 15 πόντους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετοί.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι γηπεδούχοι ήταν φοβεροί και τρομεροί έξω από τη γραμμή των 6,75μ. με 10/16 τρίποντα, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς τα «έσπασαν» σουτάροντας μόλις 3/24. Μεγάλη η διαφορά και στις ασίστ, με τον Προμηθέα να μοιράζει 16 τελικές πάσες και ο Άρης μόλις επτά.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ