24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ποκουσέφσκι και το παιδομάζωμα του ΝΒΑ (vids)

Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σάρλοτ δεν θα γίνει μόνο το All Star Game και οι παράπλευρες εκδηλώσεις του. Θα διοργανωθεί και ένα ιδιότυπο... παιδομάζωμα από το ΝΒΑ, σε συνεργασία μάλιστα με τη FIBA. 

Εξήντα τρία αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 16 έως 18 ετών και προερχόμενα από 31 χώρες του κόσμου, θα βρεθούν εκεί για να μετρήσουν οι ειδικοί τις διαστάσεις του, για να περάσουν διάφορα αθλητικά τεστ, να κάνουν ατομικές προπονήσεις και να συμμετάσχουν σε ασκήσεις μπάσκετ υπό τα βλέμματα εκπροσώπων και από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ. Επιπλέον θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο με θέμα την καθημερινη ζωή του αθλητή και φυσικά τον αγώνα των Rising Stars και το All Star Game.

Πρόκειται για το Basketball Without Boarders (BWB) World Global Cup, που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά στο περιθώριο του All Star Game. Πρόκειται για ένα event, το οποίο θα παρακολουθήσουν σημαντικά στελέχη των ομάδων του ΝΒΑ, διότι εκεί ξέρουν πως θα βρουν τα επόμενα lottery picks των προσεχών ντραφτ. Όπως συνέβη με τους ΝτεΑντρέ Έιτον, Λόρι Μαρκάνεν και Τζαμάλ Μάρεϊ, που είχαν πάρει μέρος στο προηγούμενα BWB. 

Ποιοι θα πάρουν μέρος στο φετινό; Κατ' αρχάς ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο χαρισματικός Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των ομάδων του ΝΒΑ εξαιτίας του ύψους του και των αθλητικών προσόντων του. 

Ο Ντένι Αβντίγια, που ήδη έχει αρχίσει να κάνει αίσθηση φέτος στην Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι. Ο 17χρονος Σενεγαλέζος φόργουορντ της Ρεάλ, Αμάρ Σιλά, με τα τεράστια χέρια. Αυτοί οι δύο θεωρούνται ως περίπου βέβαια lottery picks για το ντραφτ του 2020. 

Ο 17χρονος Γάλλος γκαρντ της Σολέ Κίλιαν Χέις, o 18χρονος Κροάτης φόργουορντ Ματέι Ρούνταν, που ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου, o 18χρονος Μαυροβούνιος γκαρντ Γιόβαν Κλιάιτς, που ανήκει στην Γκραν Κανάρια, o 18χρονος Γάλλος γκαρντ της Λε Μαν Ματιέ Γκοζέν, ο 18χρονος φόργουορντ της Ζαλγκίρις Μοντέστας Καντσλέρις, o 18χρονος φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα Νεμάνια Πόποβιτς και ο γεννημένος το 2002 σέντερ από το Μαλί Ουμάρ Μπαλό, ο οποίος είχε μέσους όρους 21 πόντων και 17 ριμπάουντ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U-17, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Αργεντινή, και αποτελεί αυτή τη στιγμή μήλον της έριδος ανάμεσα σε τρία κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια (Αριζόνα, Γκόνζαγκα και Μπέιλορ), που τον διεκδικούν.

Όλα αυτά τα παιδιά και πολλά άλλα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, θα πάρουν μια γεύση από το τι σημαίνει ΝΒΑ, όμως το κυριότερο είναι πως το ΝΒΑ θα τα γνωρίσει από κοντά. Και φυσικά θα έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ