23.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ο… παραγωγός ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι... πολυάσχολος στη ζωή του και προσεχώς αναμένεται να έχει και το ρόλο του παραγωγού, με αφορμή μια σειρά ντοκιμαντέρ για την επίδραση των αθλητών στην πολιτική.

Το ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ένα άτομο, που δεν αρκείται μόνο στο να παίζει μπάσκετ, είναι κάτι γνωστό. Ο «Βασιλιάς», άλλωστε, έχει έντονη κοινωνική δράση, από το να χτίζει σχολεία με δικά του έξοδα μέχρι να ασκεί έντονη κριτική για τον παρόντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το τελευταίο, ειδικά, έχει γίνει και σπουδαίο θέμα τον τελευταίο καιρό, με τον πλανητάρχη να τον προσβάλλει και τους συναθλητές του να σπεύδουν να τον υπερασπιστούν.

Η ευαισθητοποίησή του στα πολιτικά δρώμενα, λοιπόν, είναι έτοιμη να του δώσει ρόλο... παραγωγού, με το τηλεοπτικό κανάλι Showtime να αναζητά τα άτομα που θα «τρέξουν» μια σειρά ντοκιμαντέρ σε τρία επεισόδια, με τίτλο «Shut up and Dribble», ήτοι «Σκάσε και ντρίμπλαρε» στα αγγλικά, η οποία θα αναδείξει την επίδραση των δημοφιλών αθλητών στο πολιτικό σκηνικό. Η ιδέα αυτή δόθηκε, με αφορμή και την φετινή σκληρή στάση των Ουόριορς και των «Καβς», με τον ΛεΜπρόν ανάμεσα στους πρωτοστάτες, για να μην επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, όποιος από τους δύο κι αν κέρδιζε το πρωτάθλημα, για την καθιερωμένη επίσκεψη στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ντοκιμαντέρ αυτών σκοπεύει να αναδείξει το τι σημαίνει η διασημότητα που αποκτούν οι αθλητές, η οποία αρχικά μέσω της άκρατης εμπορευματοποίησης του ονόματός τους, τους καθιστά σε παραδείγματα ζωής για τον απλό κόσμο. Οι ίδιοι, όμως, αποφάσισαν μέσα στα χρόνια να δείξουν, ότι θέλουν να έχουν λόγο και ενεργό ρόλο σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής.

Η πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και ο ΛεΜπρόν θα συμμετάσχει άμεσα στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ, μαζί με ακόμη έξι άτομα που θα έχουν ρόλο παραγωγού. Ενδιαφέρον θα έχει ασφαλώς, το τι θα παρουσιάσει η σειρά αυτή, για ένα ζήτημα που έχει καταστεί «φλέγον» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ