29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παπανικολάου στον δρόμο των Πρίντεζη και Τόμιτς (infographics)

Η συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο τριών χρόνων θα βάλει τον Κώστα Παπανικολάου σε ένα πολύ μικρό κλαμπ παικτών του Ολυμπιακού. Θα γίνει μόλις ο 3ος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

 

Ο «Παπ» μετράει ήδη μια επταετία στο λιμάνι και μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, θα φτάσει στη 10ετία κάτι που έκαναν στα τελευταία 26 χρόνια μόνον ο Γιώργος Πρίντεζης (14 σεζόν) και ο Μίλαν Τόμιτς (13 σεζόν).

 

«200άρης» με το… καλημέρα

 

Μετά από την εξέλιξη της εκ νέου συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό, ο «Παπ» ετοιμάζεται για ένα ακόμη επίτευγμα. Θα το σημειώσει μάλιστα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Το πρώτο παιχνίδι της νέας Basket League, θα είναι για τον 28χρονο φόργουορντ το 200ό του με την ερυθρόλευκη φανέλα στην κατηγορία. Έναν αριθμό στον οποίο έχουν φτάσει μόνο έξι παίκτες στην ιστορία της ομάδας στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (Τόμιτς, Πρίντεζης, Σπανούλης, Τάρλατς, Δ.Παπανικολάου και Μάντζαρης).

 

Ακόμη ο διεθνής άσος στο ίδιο παιχνίδι, το 200ό του δηλαδή με τον Ολυμπιακό στην κατηγορία, μπορεί να φτάσει τα 300 εύστοχα δίποντα και τα 800 ριμπάουντ. Σε κάθε περίπτωση σε αυτήν την επόμενη 3ετία θα «σκαρφαλώσει» στις ιστορικές, ερυθρόλευκες λίστες. Είναι πάντως ήδη πολύ ψηλά στις περισσότερες…

 

 

Η 7ετία με αριθμούς

 

Ο Παπανικολάου βρέθηκε στο ΣΕΦ το 2009, στα 19 του μόλις χρόνια. Μετά την αναγνωριστική σεζόν 2009-10 και πέραν βεβαίως της διετίας 2013-15 στην οποία έπαιξε στην Ισπανία και το ΝΒΑ, παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα για μια τόσο μεγάλη διαδρομή.

 

Η διαδρομή αυτής της «σπαστής» 7ετίας με αριθμούς…

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ