26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παπανικολάου σε μια ξεχωριστή ερυθρόλευκη λίστα

Είναι από τις σταθερές του φετινού Ολυμπιακού, για κάποιους κάνει ίσως την πιο μεστή χρονιά του. Ο Κώστας Παπανικολάου πάντως από χθες κατέχει μια ξεχωριστή θέση σε μία σημαντική λίστα της ιστορικής διαδρομής του Ολυμπιακού στη Stoiximan.gr Basket League.

 

Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε επτά πόντους στο παιχνίδι με το Λαύριο και με αυτούς έφτασε τους 1.332 με την ερυθρόλευκη φανέλα στην κατηγορία για να μπει στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας των Πειραιωτών (από το 1992). Ο «Παπ» ξεπέρασε κατά έναν πόντο τον Γιώργο Σιγάλα που στην 5ετία 1992-97 είχε σημειώσει 1.331 πόντους.

 

Για να αντιληφθεί κανείς πιο εύκολα το μέγεθος του επιτεύγματος του 27χρονου φόργουορντ αρκεί να σημειωθεί πως μπήκε σε μία λίστα με πραγματικούς θρύλους του Ολυμπιακού αφού μπροστά του βρίσκονται οι: Τόμιτς, Πρίντεζης, Τάρλατς, Σπανούλης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μπουρούσης, Φασούλας, Πάσπαλι και Ρίβερς.

 

Ακόμη με το ένα τρίποντο που είχε χθες, ο Παπανικολάου φτάνοντας στα 136 με τον Ολυμπιακό, ξεπέρασε τον Ντούσαν Βούκσεβιτς (135) και έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας στο πρωτάθλημα.

 

 

Ως προς τη συνολική παρουσία του στη σεζόν, ο «Παπ» είναι λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα με πέρσι στο πρωτάθλημα αλλά εμφανώς καλύτερος στην αντίστοιχη σύγκριση στην Ευρωλίγκα ειδικά σε κάποιες κατηγορίες όπως το τρίποντο και οι ασίστ.

 

ΣΤΗ STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE

 

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ