24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Προμηθέα

Τα... σπασμένα για την ήττα από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία «πλήρωσε» ο Προμηθέας Πάτρας, με τον Παναθηναϊκό να τον νικάει εύκολα στο ΟΑΚΑ με 99-68, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι πρωταθλητές μαζί με τον Ήφαιστο Λήμνου και το Περιστέρι αποτελούν τις τρεις ομάδες που έχουν έως τώρα το απόλυτο μετά από τρεις «στροφές», ενώ οι περσινοί φιναλίστ των πλέι οφ υπέστησαν την πρώτη τους ήττα έχοντας ρεκόρ 2-1. Πλέον οι «πράσινοι» θα στραφούν στο παιχνίδι της Πέμπτης (17/10) με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, ενώ τους Πατρινούς περιμένει η εκτός έδρας δοκιμασία της Τετάρτης (16/10), στο γήπεδο της γερμανικής Ουλμ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός... ένιωσε τον αντίπαλό του μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο ολοκληρώθηκε με 24-17 και δεν φαινόταν πολύ πιθανό αυτό που τελικά ακολούθησε. Με επιμέρους σκορ 26-8, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 50-25 και τόσο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη όσο κι εκείνοι του Μάκη Γιατρά σκέφτονταν ήδη τις προσεχείς υποχρεώσεις τους.

Ο ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο... ΝΕΟΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου μετά από πολύ καιρό κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση, καθώς έπειτα από τον τραυματισμό του τον περασμένο Φλεβάρη δεν είχε φτάσει ξανά στα ίδια στάνταρ απόδοσης. Ο διεθνής φόργουορντ σε 15 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 15 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ «αγγίζοντας» το double double. Παράλληλα έκανε δύο κοψίματα, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο, κερδίζοντας τρία φάουλ, χωρίς να κάνει κανένα λάθος. Θετική «γεύση» άφησε και ο 21χρονος Κώστας Παπαδάκης ο οποίος στη δεύτερή του θητεία στο «τριφύλλι» έπαιξε σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο και σκόραρε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Οι «πράσινοι» ήταν πιο εύστοχοι σε βολές, δίποντα και τρίποντα, μάζεψαν περισσότερα ριμπάουντ, μοίρασαν περισσότερες ασίστ, έκαναν λιγότερα λάθη και περισσότερες τάπες. Με δύο λέξεις: Καθολική υπεροχή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ