26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

“Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί” (vid)

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πλέον οι διοικητικοί ηγέτες του Παναθηναϊκού και με αυτή την ιδιότητά τους παραχώρησαν συνέντευξη στο κανάλι του κεντρικού χορηγού της ΚΑΕ, ΟΠΑΠ. Σε αυτήν εξήγησαν πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός, ποιοι είναι οι στόχοι του σε Ελλάδα και Ευρώπη, πόσο πολύ λείπει ο κόσμος και πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης ανέφερε γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και ο Αλβέρτης θυμήθηκε ποιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τού έμεινε αξέχαστο.

Αλβέρτης: "Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους και ειδικά για εμάς που καλούμαστε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο το οποίο θα μπορέσουμε, σύμφωνα με τις φετινές οικονομικές δυνατότητες. Δυστυχώς είναι δύσκολη περίοδος για όλα τα θέματα και κοινωνικά και αθλητικά. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σύμφωνα με τις δυνατότητές της εκεί που πρέπει.

Είμαστε καταδικασμένοι σαν Παναθηναϊκός να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές, αλλά από την άλλη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε φέτος, θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτά τα νέα δεδομένα. Απλά είναι τα πράγματα. 

Δεν γίνονται τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Η ομάδα αποτελείται από πολλά καινούρια πρόσωπα, τα οποία θέλοντας και μη θέλουν το χρόνο τους ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τι ακριβώς ζητά ο προπονητής, να γίνουν ομάδα με την έννοια της λέξης και να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και σε κάθε παιχνίδι που έρχεται να δίνουμε το 100%.

Κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει την ιδιαιτερότητά του. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει. Είναι από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, το δεύτερο στην Ευρωλίγκα. Πάντα υπάρχει πίεση και ελπίζουμε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει. Δεν αλλάζει κάτι. Δεν μπορείς να καταδικάσεις ή να εκθειάσεις μια ομάδα από ένα και μόνο παιχνίδι, άσχετα αν αυτό είναι με τον Ολυμπιακό. 

Την πρώτη φορά που μπήκα σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην ηλικία των 16 ετών ήταν κάτι μοναδικό για μένα. Δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο, απλά έβλεπα από την τηλεόραση κάποια της εποχής, ειδικά τότε ήταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Μετά μόλις το έζησα από πρώτο χέρι, κατάλαβα από πολύ νωρίς τι ακριβώς σημαίνει. Από εκεί και πέρα, έχουμε παίξει πάρα πολλά και είναι πάντα ξεχωριστό. Όσα και να παίξεις, δεν αλλάζει κάτι". 

Διαμαντίδης: "Αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει πάρα πολλά όσα χρόνια αγωνίστηκα και θεώρησα καθήκον σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή που περνά να είμαι ένας από αυτούς που θα βάλει ένα μικρό χέρι βοήθειας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Αυτή η ομάδα χτίστηκε και η φιλοσοφία της είναι ότι θέλουμε να παλεύουμε να βγάζουμε υγεία και μέσα και έξω από το γήπεδο και πρέπει να παλεύουμε 100%. Επίσης πρέπει να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο ότι αυτή η ομάδα παρόλο που έχει παρελθόν πολύ ένδοξο, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε, σύμφωνα με τις συνθήκες που διανύουμε και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι' αυτό.

Είναι μεγάλο πλήγμα για μας η απουσία του κόσμου. Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Θα μας λείψει πάρα πολύ, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Πάνω απ' όλα προέχει η υγεία όλων και εύχομαι και ελπίζω να περάσει η κατάσταση που επικρατεί με τον Covid και να μπορέσουμε να δούμε σταδιακά λίγο κόσμο στο γήπεδο. 

Δεν έχω να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά με τον Ολυμπιακό. Πέρα από το ότι χαίρεσαι κι εσύ να τα παίζεις, νομίζω ότι τα χαίρεται κι ο κόσμος, που τα βλέπει από την τηλεόραση και τις εξέδρες. 

Όχι, δεν έχω σκεφτεί να μπω μέσα να βοηθήσω. Η σκέψη μου είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί, αυτά τα παιδιά που έχουν μαζευτεί, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι εμείς από τη μεριά μας ώστε να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί απρόσκοπτα και να δουλεύει καλά για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ