20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ

Στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τα... δόντια τους στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία νίκησαν καθαρά στο ΟΑΚΑ με 96-84 και έδειξαν ότι υπάρχει... ζωή στον «πράσινο» πλανήτη.

Πλέον το «τριφύλλι» έχει ρεκόρ 7-8 και παραμένει γερά στο κυνήγι της εισόδου στην πρώτη οκτάδα, ενώ η «ομάδα του Στρατού» με 11-4 βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Ζεστό» ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της ομάδας. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν γρήγορα-γρήγορα 10-5, αλλά σιγά-σιγά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε την ποιότητά της στο παρκέ και κατόρωθσε να προηγηθεί 11-10, αλλά και να έχει σημαντικό προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (26-19).

Η δεύτερη περίοδος ήταν βγαλμένη από τα ωραιότερα όνειρα του κάθε φίλου των «πράσινων». Οι παίκτες του Πιτίνο έκαναν τα πάντα σωστά μέσα στο γήπεδο! Σκόραραν 36 πόντους και δέχτηκαν μόλις 18, με το γήπεδο να σηκώνεται στο «πόδι» για να τους αποθεώσει. Στο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν μπροστά με 55-44 και το πλάνο τους είχε επιτύχει απόλυτα, καθώς μετά το 37-38 στο 15’ κυριάρχησαν απόλυτα και ξέφυγαν παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους, αλλά δεν ξέφευγαν, καθώς οι Μοσχοβίτες ανανέωναν πολλές από τις επιθέσεις τους κι έπαιρναν πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Μάλιστα στο 26’ μείωσαν 63-55 με καλάθι και φάουλ του Κλάιμπερν, πριν η αναμέτρηση διακοπεί λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 72-62 και πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν προβάδισμα νίκης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν υπήρχε περίπτωση όμως να τα παρατήσουν και μείωσαν αμέσως 72-67 στο 32' και πλέον υπήρχε πολύς χρόνος και όλα ήταν ανοιχτά, ενώ το τρίποντο του Ντάνιελ Χάκετ έφερε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο -2 (72-70) και ο Πιτίνο πήρε αμέσως τάιμ άουτ στο 33'. Ο Νικ Καλάθης με τρίποντο διαμόρφωσε το 76-70 κι αυτή ήταν η σειρά του Έλληνα προπονητή των φιλοξενούμενων να πάρει τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» ξέφυγε ξανά με οκτώ πόντους στο 35' (78-70) με καλάθι του Μήτογλου στον αιφνιδιασμό και ο Τόμας με γκολ-φάουλ ανέβασε τη διαφορά στο +11 (83-72) στο 36'. Επιστροφή δεν υπήρχε πλέον για τους Ρώσους που έμειναν πίσω και με 17 πόντους (94-77, 39'), με την κόρνα της λήξης να βρίσκει θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό με 96-84.

Ο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΚΑΙ Ο... KILLER: Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ και τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, έντεκα ασίστ, πέντε ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, ενώ εντυπωσιακός στην επανεμφάνισή του ήταν εντυπωσιακός με 17 πόντους. Και οι έντεκα που χρησιμοποιήθηκαν πάντως ήταν χρήσιμοι. Για την ΤΣΣΚΑ Κλαίμπερν και Ντε Κολό σημείωσαν 24 και 17 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα τους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μαχητικός στα ριμπάουντ χάνοντας οριακά τη μάχη (29-31), αλλά ήταν πολύ καλός σε δίποντα και τρίποντα και δεν κόστισε η αστοχία του στις βολές (18/27). Παράλληλα μοίρασε είκοσι τελικές πάσες για μόλις επτά λάθη, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν μόλις 15-14 στην αντίστοιχη αναλογία.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ