16.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Ο Πάρκερ γύρισε σπίτι του (vids)

Ο αγώνας στο Σαν Αντόνιο μεταξύ των Σπερς και των Χόρνετς ήταν διαφορετικός απ' ό,τι συνήθως. Οι Χόρνετς νίκησαν με 108-93, αλλά οι φίλοι των Σπερς στις κερκίδες ελάχιστα ασχολήθηκαν με αυτό. Ποσώς τους απασχόλησε η ήττα της ομάδας τους. Το μόνο που ήθελαν ήταν να επιφυλάξουν όσο πιο θερμή υποδοχή γινόταν σε ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά. Ο Τόνι Πάρκερ επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Σαν Αντόνιο. Και ήταν σα να μην είχε λείψει ούτε μια μέρα.

Από 19 χρονών παιδί δεν είχε φορέσει άλλη φανέλα εκτός από αυτή των Σπερς. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν στα 36 του έκλεισε ο κύκλος του και αποχώρησε για να παίξει ένα ακόμα χρόνο μπάσκετ στη Σάρλοτ πριν αποσυρθεί. Και τώρα που γύρισε, όλος ο οργανισμός των Σπερς έκανε τα πάντα για να τον κάνει να αισθανθεί ότι γύρισε σπίτι του.

Πριν από την έναρξη του αγώνα προβλήθηκε στις οθόνες ένα δίλεπτο βίντεο με στιγμές του Τόνι Πάρκερ από την ημέρα που επελέγη στο ντραφτ του 2001 και τα τέσσερα πρωταθλήματα που κέρδισε με την ομάδα. Το βίντεο έκλεινε με την υπόμνηση ότι δίπλα στις φανέλες των Σπερς που έχουν αποσυρθεί, σύντομα θα προστεθεί και η δική του.

Για τα υπόλοιπα φρόντισαν οι φίλαθλοι, που τον αποθέωναν διαρκώς. Στην παρουσίαση των ομάδων, όταν πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ στην πρώτη περίοδο και στο τέλος. Στα τελευταία λεπτά κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί υπέρ των Χόρνετς, ο κόσμος στο Σαν Αντόνιο φώναζε ρυθμικά το όνομα του Πάρκερ ζητώντας από τον κόουτς της ομάδας της Σάρλοτ, Τζέιμς Μπορέγκο, να τον βάλει μία ακόμα φορά μέσα. Κι αυτός δεν τους χάλασε το χατίρι. Ενώ απέμεναν 17'' για τη λήξη, τον έβαλε. Χαμός!

Ακολούθησαν αγκαλιές με τους παλιούς συμπαίκτες και ειδικά με τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Τον μέντορά του. "Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ο Τόνι είναιένας θαυμάσιος άνθρωπος, ένας σπουδαίος παίκτης και άξιζε οπωσδήποτε όλη την αγάπη που έλαβε απόψε", δήλωσε ο Ποπς.

"Έχω στεγνώσει πνευματικά και συναισθηματικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα σήμερα. Τους αγαπώ και εκτιμώ τα πάντα. Θα κουβαλώ αυτή την ανάμνηση όλη μου του ζωή", δήλωσε κι ο Πάρκερ.

Όσο για το παιχνίδι; Ο Τόνι Πάρκερ τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ των Χόρνετς ήταν ο Κέμπα Ουόκερ με 33. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 28 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους Σπερς.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς κατάφεραν να νικήσουν με 109-102 τους Σέλτικς για πρώτη φορά μετά τον Γενάρη του 2016 και μετά από 10 συνεχόμενες ήττες. Υπεύθυνος γι' αυτό ήταν ο Ντ'Άντζελο Ράσελ, που σκόραρε 34 πόντους, ενώ ο νεαρός Λετονός Ρόντιον Κούρουκς πρόσθεσε άλλους 19. Οι Σέλτικς δεν είχαν τον τραυματία Κάιρι Ίρβιγνκ στη σύνθεσή τους, έτσι οι 34 πόντοι του εξαιρετικού Τζέισον Τέιτουμ πήγαν στράφι.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Τζαζ νίκησαν με 100-94 τους Πίστονς, παρόλο που έπαιζαν χωρίς πόιντ γκαρντ, καθώς οι Ρίκι Ρούμπιο, Ντάντε Έξουμ και Ραούλ Νέτο απουσίαζαν λόγω τραυματισμών. Έλεγξαν όμως απόλυτα τα ριμπάουντ, έχασαν μόλις 5 αμυντικά από τους Πίστονς, που είναι η καλύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ στο ΝΒΑ, και κυριάρχησαν μέσα στις ρακέτες με τον Ρούντι Γκομπέρ να κάνει... όργια. Ο Γάλλος σκόραρε 18 πόντους και μάζεψε 25 ριμπάουντ κάνοντας ατομικό ρεκόρ σε αυτό τον στατιστικό τομέα. Πρώτος σκόρερ των Τζαζ ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος σκόραρε 28 πόντους, παρόλο που κάποιος οπαδός από την εξέδρα συνέχεια τον ειρωνευόταν για άγνωστο λόγο. "Έπρεπε να τον κάνω να σκάσει", αποκάλυψε ο Μίτσελ μετά. Από τους Πίστονς ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 19 πόντους και ο Αντρέ Ντράμοντ 15 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Στο Σακραμέντο οι Κινγκς επικράτησαν των Μπλέιζερς με 115-107, καθώς ήταν πιο αποτελεσματικοί στις λεπτομέρειες. Ο Μπάντι Χιλντ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, όμως καθοριστικός ήταν ο ΝτεΆρον Φοξ, που σκόραρε 16 με κάποια μεγάλα καλάθια στο τέλος, ενώ μοίρασε και 9 ασίστ. Ο Κώστας Κουφός δεν έπαιξε καθόλου κατόπιν απόφασης του προπονητή του. Από την ομάδα του Πόρτλαντ ο Ντάμιαν Λίλαρντ σκόραρε 35 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μπλέιζερς που φτάνει τόσο γρήγορα τους 12.000 πόντους, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Στο Λος Άντζελες ο Άντονι Ντέιβις έκανε πάλι τα δικά του και με 46 πόντους και 16 ριμπάουντ οδήγησε τους Πέλικανς σε νίκη 121-117 επί των Κλίπερς. Τη μόλις δεύτερη που πετυχαίνει η ομάδα της Νέας Ορλεάνης εκτός έδρας επί ομάδας της Δυτικής Περιφέρειας. Άξιος συμπαραστάτης του Ντέιβις ήταν ο Τζούλιους Ραντλ, που τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους. Από τους Κλίπερς ο Μοντρζέλ Χαρέλ είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντανίλο Γκαλινάρι σκόραρε 25 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ