24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ουκρανός που νίκησε τη Σερβία με… jet lag (vids)

Έφυγε από τις ΗΠΑ αφήνοντας πίσω του το summer league και τους Ουόσινγκτον Ουίζαρντς. Μπήκε στο αεροπλάνο έκανε ένα ταξίδι σχεδόν 20 ωρών, δεν πρόλαβε καλά καλά να κάνει ένα ντουζ -που λέει ο λόγος- και βρέθηκε στο γήπεδο, φορώντας αυτή τη φορά τη φανέλα της Εθνικής Νέων Ανδρών της Ουκρανίας. Αν πιστεύετε πως το jet lag θα είχε επηρεάσει τον 20χρονο Ισούφ Σάνον κάνετε λάθος. Πάτησε σταθερά στο παρκέ, πέταξε πάνω από αυτό σε κάποιες φάσεις και βοήθησε την ομάδα του να πραγματοποιήσει μια από τις πρώτες και μεγάλες εκπλήξεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στο Τελ Αβίβ: Να την οδηγήσει στη νίκη επί της Σερβίας.

Αρχικά δείτε κάποια από αυτά που έκανε...

 

Ο Σάνον σημείωσε 30 πόντους με 11/19 εντός πεδιάς απέναντι στη Σερβία, 14 από αυτούς στην τρίτη περίοδο και είχε ακόμη 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. Η Ουκρανία νίκησε 68-63 διαλύοντας τα προγνωστικά, που ήθελαν τους πλάβι να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. 
Ο ίδιος δήλωνε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης πως "είναι χαρά να παίζω για την Ουκρανία και θα είμαι πάντα εκεί γιατί είνα η πατρίδα μου και η ομάδα μου. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Ντόνετσκ, όπου έκανε και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Ο πατέρας του είναι από την Μπουρκίνα Φάσο. Σπούδαζε στην Ουκρανία, ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε κι έμεινε στη χώρα. Άρχισε να παίζει μπάσκετ όταν ήταν επτά ετών, ακολουθώντας τα χνάρια του αδελφού του. Το ταλέντο του Ισούφ στο μπάσκετ τον έκανε να ξεχωρίσει γρήγορα. Στα 18 του από την Ντίνπρο μετακόμισε στην Ολίμπια Λουμπλιάνα και τη Σλοβενία και από εκεί πήρε φέτος μεταγραφή στην Τσεντεβίτα. Το 2018 ήταν η επιλογή των Ουίζαρντς στο νούμερο 44 του ντραφτ.

Πάντως ο ίδιος είναι δηλωμένος ... οπαδός των Ντένβερ Νάγκετς και κάνει εντατικά μαθήματα αγγλικών, ώστε να μάθει τη γλώσσα όσο το δυνατόν καλύτερο, αφού έχει βλέψεις για καριέρα στο ΝΒΑ. Μάλιστα κάνει και... πρακτική μέσω της σειράς Prison Break, την οποία παρακολουθεί φανατικά!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ