25.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Ο νόμος των φαβορί και της Μπαρτσελόνα (vids)

Το πρώτο κομμάτι της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας στη τελευταία διαβολοβδομάδα του 2018 δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Τα φαβορί επικράτησαν, εδραίωσαν τη θέση τους στη βαθμολογία και θα κάνουν καλά Χριστούγεννα, όπως και η Μπαρτσελόνα, που πέτυχε μεγάλη νίκη στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια και ρέφαρε για την ήττα στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στο ΣΕΦ από την Γκραν Κανάρια, την οποία νίκησε εύκολα με 98-77 σημειώνοντας την έκτη νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες του και πιάνοντας την Εφές στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους και 8 ασίστ, ενώ άλλοι πέντε "ερυθρόλευκοι" σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε επίδειξη δύναμης στη Μόσχα νικώντας με 102-84 την Εφές. Ο Κλάιμπερν με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Ντε Κολό με 21 πόντους πετούσαν φωτιές για την ΤΣΣΚΑ, που μάζεψε 21 επιθετικά ριμπάουντ και είχε 41/71 σουτ εντός παιδιάς.

Η Φενέρμπαχτσε δεν την πάτησε, σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές της, στην Ποντγκόριτσα, απ' όπου έφυγε με μια εύκολη νίκη επί της Μπούντουτσνοστ με 89-65. Ήταν η 13η νίκη σε 14 αγώνες για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, που κυριάρχησε μέσα στις ρακέτες με τους Βέσελι και Λοβέρν.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε το κουράγιο και πήρε μεγάλη νίκη μέσα στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια με 77-70 διακόπτοντας έτσι το σερί των τεσσάρων ηττών που έτρεχε και διατηρώντας την επαφή της με την πρώτη οκτάδα. Ο Κέβιν Πάνγκος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και "καθάρισε" το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο απέναντι σε μια Μπασκόνια, που έχασε για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ