23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ντόρσεϊ «σκότωσε» τη Χίμκι (vids)

Η Μακάμπι έβαλε φρένο στις τρεις σερί ήττες που είχε, με το 89-87 στη Μόσχα επί της Χίμκι, που είχε μεν επιστροφές, πλησίασε πολύ αλλά δεν πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Τρομερό παιχνίδι από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, με 26 πόντους και 8 τρίποντα, ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Μακάμπι.

Η Χίμκι μπήκε αγριεμένη στο ματς και στο 4' ήταν μπροστά με 12-2, ο Σφαιρόπουλος πήρε εσπευσμένα το πρώτο τάιμ άουτ και η εικόνα άλλαξε άρδην. Οι Ισραηλινοί ηρέμησαν, ο Ντόρσεϊ έδωσε πόντους με τρίποντα, ο Ζίζιτς κυριάρχησε μέσα στις ρακέτες, το δεκάλεπτο ήταν 18-16 για τους γηπεδούχους και το δεύτερο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Από το 26-23 έτρεξαν σερί 13-2, προσπέρασαν με 36-28 και το ημίχρονο έληξε με 33-36.

Mε συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, αλλά μικρές διαφορές κύλησε η τρίτη περίοδος, που είχε Σβεντ και Μίκι πρωταγωνιστές για τη Χίμκι και τον ασταμάτητο Ντόρσεϊ να καθοδηγεί την Μακάμπι, με το δεκάλεπτο να λήγει με 55-58 και να προετοιμάζει για συναρπαστικό φινάλε.

Ο Μονρό... σεληνιάστηκε στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου και το 64-58 ήρθε από εννέα δικούς του πόντους! Ο ασταμάτητος Ντόρσεϊ συνέχισε να πυροβολεί από το τρίποντο και στο 35' είχε αποκαταστήσει την τάξη με το σκορ στο 64-65. Η Χίμκι ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση στο επόμενο δίλεπτο και βρέθηκε στο +5, 75-70 στο 37'30'' και ακολούθησε... διαγωνισμός τρίποντων. Αυτά είναι το... ψωμοτύρι του Σβεντ, ειδικά το εκτός ισορροπίας που σκόραρε για το 81-76 ήταν εντυπωσιακό, αλλά είχε δρόμο ακόμα. Στο 81-78 με 15 δευτερόλεπτα η Μακάμπι είχε επαναφορά και τάιμ άουτ, το σύστημα του Σφαιρόπουλου βγήκε στην εντέλεια και η μπάλα βρέθηκε στον «καυτό» Ντόρσεϊ που το έβαλε κι αυτό, 8ο δικό του για το 81-81 με 10 δευτερόλεπτα και νέο τάιμ άουτ. Ο Σβεντ όπως ήταν φυσικό πήρε το τελευταίο σουτ, δεν μπήκε, παράταση.

 

 

Η νευρικότητα ήταν εμφανής εκατέρωθεν, η Μακάμπι που συνέχιζε να βρίσκει κάποια μακρινά σουτ μπήκε στα τελευταί 25 δευτερόλεπτα με το 85-88, ο Σβεντ με δύο βολές στα 12'' έκανε το 87-88, ο Ουιλμπέκιν με 1/2 στα 10'' το 87-89 και... τέλος αφού οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν.

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ: Το σεμνό κολλεγιόπαιδο έχει εξελιχθεί σε έναν «ψυχρό» εκτελεστή, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δίπλα στο δεδομένο του ταλέντο έχει προσθέσει τόνους αυτοπεποίθηση και η Εθνική μπορεί να περιμένει με αγωνία τον σουτέρ που για χρόνια ψάχνει, εν όψει Προολυμπιακού του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που πήγε στην κόψη του ξυραφιού και κρίθηκε στο σουτ, τα 7 περισσότερα λάθη της Χίμκι, 19 έναντι 12, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ