25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ντουράντ των ρεκόρ και ο Μάικλ… κάτι (vids)

O Κέβιν Ντουράντ δείχνει ασταμάτητος στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ. Είναι σε τέτοια φόρμα, με τον προπονητή του, Στιβ Κερ, να τον συγκρίνει με το Μάικλ Τζόρνταν.

Ο KD πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση στην «Oracle Arena», στη νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Χιούστον Ρόκετς για τα ημιτελικά της Δύσης. Μάλιστα, με τους 35π. που έβαλε απέναντι στις «ρουκέτες» διατήρησε το μ.ό. του στα φετινά πλέι οφ πάνω από τους 40π., έχοντας επίσης κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε ριμπάουντ και τουλάχιστον πέντε ασίστ στα πέντε ματς που έχουν γίνει έως τώρα, κάτι που έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόλις άλλοι τρεις παίκτες. Πρόκειται για τους Τζέρι Ουέστ (1965), Μάικλ Τζόρνταν (1988, 1989, 1990, 1993) και Λεμπρόν Τζέιμς (2009, 2018).

https://www.youtube.com/watch?v=5RezHclESkw

Τον «Air» θυμήθηκε και ο προπονητής των «πολεμιστών» και σε ερώτηση για το εάν θυμάται κάποιον παίκτη με ανάλογες εμφανίσεις στο παρελθόν τόνισε για τον πρώην συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς: «Υπάρχει ένας τύπος, τον λένε Μάικλ… κάτι, δεν μπορώ να θυμηθώ το επίθετό του. Γνωρίζω πως όλα όσα κάνει ο Ντουράντ τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι εκτός λογικής. Το έχω πει τις τελευταίες ημέρες πως είναι ο πιο ικανός παίκτης στον πλανήτη, αλλά και ένας από τους πιο ικανούς στην ιστορία του μπάσκετ. Δεν υπήρξε ποτέ κάποιος στο ύψος του με αυτόν το χειρισμό της μπάλας, να μπορεί να σουτάρει τρίποντα, να πασάρει, να παίζει άμυνα. Έχουμε να κάνουμε με ένα απίστευτο ταλέντο. Μετά την ήττα από τους Λος Άντζελες Κλίπερς κατάλαβε πως πρέπει να πάρει μπροστά και να μας οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο. Αυτό ακριβώς κάνει…».

https://www.youtube.com/watch?v=zU8XxoWeThM

Παράλληλα, ο 30χρονος φόργουορντ ανέβηκε στην ενδέκατη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του το Λάρι Μπερντ. Έχει, πλέον, 3.898π. και «κυνηγάει» τον Ντουέιν Ουέιντ, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 3.954π., για να μπει στην πρώτη δεκάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ