20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Νέντοβιτς «εκτέλεσε» τη Φενέρμπαχτσε (vids)

Με ηγέτη τον Νεμάνια Νέντοβιτς και με σπουδαία άμυνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 82-68 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή επικράτηση των πρωταθλητών Ελλάδας στο γήπεδό τους και πλέον έχουν ρεκόρ 2-2, καθώς είχε αναβληθεί το παιχνίδι τους με τη Βιλερμπάν. Στον αντίποδα οι Τούρκοι υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους κι έπεσαν στο 2-3.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με βασικό του μέλημα να μην επιτρέψει στον Νάντο Ντε Κολό να βρει ρυθμό. Ο Γιώργος Βόβορας έριξε πάνω στον Γάλλο σταρ τον Χάουαρντ Σαντ Ρος και ο Κουβανός ανταποκρίθηκε πλήρως στην πρόκληση που είχε μπροστά του παίζοντας σπουδαία άμυνα. Οι «πράσινοι» έβρισκαν παράλληλα τις απαραίτητες λύσεις και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 22-13 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η αναμενόμενη αντεπίθεση της Φενέρμπαχτσε έγινε στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, με τους Τούρκους να πλησιάζουν στους τέσσερις πόντους (27-23), με δύο διαδοχικά τρίποντα. Το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο ξανά μέσα από την καλή αμυντική συμπεριφορά του και ξέφυγε για πρώτη φορά με δώδεκα πόντους (37-25, 18'). Μάλιστα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν «ακέφαλοι», αφού αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες, ο προπονητής τους Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν σκόραραν στο τελευταίο δίλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα επτά πόντων (37-30).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Φενέρμπαχτσε έδειχνε να βρίσκει τις απαραίτητες λύσεις και όχι μόνο πλησίασε, αλλά ισοφάρισε κιόλας σε 43-43. Σ' εκείνο το σημείο ο παίκτης που βγήκε μπροστά για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν άλλος από τον Κίφερ Σάικς. Ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος παίζει με μηνιαίο συμβόλαιο και προσπαθεί να κερδίσει την παραμονή του για ολόκληρη τη σεζόν, ευστόχησε σε δύο ελεύθερα τρίποντα και βοήθησε την ελληνική ομάδα να ξεφύγει με διαφορά εννιά πόντων (54-45). Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ πάντως έγραφε 62-56 και όλα ήταν «ανοιχτά».

Η τελευταία περίοδος ανήκε στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος σκόρερ έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Φενέρμπαχτσε κι όταν δεν σκόραρε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, αποτελώντας άλυτο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, Ένα δικό του τρίποντο στο 38', έστειλε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (77-66) και πλέον το «τριφύλλι» ήταν μία ανάσα από τη νίκη. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην τελική επικράτηση και μάλιστα με διαφορά 14 πόντων (82-68).

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ»: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς άργησε μερικές εβδομάδες αλλά βρήκε τον καλό του εαυτό. Σε 28 λεπτά συμμετοχής ήταν απολαυστικός σκοράροντας 28 πόντους με 7/12 τρίποντα και μοιράζοντας τρεις ασίστ, δίχως να υποπέσει σε κάποιο λάθος. Ο Σέρβος έδειξε ότι πλέον πατάει καλά και ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του Βόβορα στη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον τομέα των ριμπάουντ, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν στη ρακέτα και να μαζεύουν 38, έναντι 29 των αντιπάλων τους. Καλό και το ποσοστό στα τρίποντα με 12/31, αφού έως τώρα το «τριφύλλι» δεν σουτάρει καλά πίσω από τη γραμμή των 6,75μ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ