32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μωραΐτης και ο Ρογκαβόπουλος που τον πέρασε

Η επέκταση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Μωραΐτη δείχνει κατ' αρχήν ότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να πιστεύει και να στηρίζει την επένδυση που έκανε πριν από τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2015 ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε ξοδέψει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να πάρει από τον Πανιώνιο τον 16χρονο τότε διεθνή με την Εθνική παίδων, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνολικής διάρκειας έξι ετών. Μόνο που η συμφωνία τότε περιελάμβανε έναν όρο, βάσει του οποίου μετά τα πρώτα τρία χρόνια θα έπρεπε να γίνει μια νέα κουβέντα για το αν το συμβόλαιο θα εξακολουθούσε να ισχύει.

Η στιγμή αυτή ήρθε φέτος κι ενώ μέχρι σήμερα ο Μωραΐτης δεν είχε πάρει ουσιαστικές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Ούτε καν πέρυσι, όταν υποτίθεται ότι θα είχε θέση στη 12άδα της ΑΕΚ, αλλά τελικά μετά από λίγους μήνες μέσα στη σεζόν με υποτυπώδη συμμετοχή, "πάρκαρε" οριστικά στην εξέδρα. Ακούστηκαν διάφορα, ότι ο νεαρός είχε παράπονα για τις ευκαιρίες που δεν έπαιρνε, ότι η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την εξέλιξή του, αλλά τελικά όλα αυτά αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ διαλύει κάθε αμφιβολία για το τι πραγματικά πιστεύει για την επένδυσή της, αλλά και για το τι ο νεαρός πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το μέλλον του. Όχι μόνο θα τηρηθεί μέχρι τέλους το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2015, αλλά θα επεκταθεί για ένα χρόνο ακόμα. Αντί για το 2021, θα λήξει το 2022.

Μόνο που ενδέχεται φέτος να ακολουθηθεί διαφορετική τακτική προκειμένου να βελτιωθεί ο Μωραΐτης και να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούν στην ΑΕΚ ώστε να βρει θέση στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ πιθανό, δηλαδή, να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα της Basket League προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να «ψηθεί».

Αυτή είναι απόφαση που θα λάβει ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος ωστόσο έχει ζητήσει να δει όλους τους νεαρούς που είναι υπό προώθηση στην πρώτη ομάδα σε κάποιες προπονήσεις πριν από την έναρξη της προετοιμασίας στις 20 Αυγούστου. Τότε θα καταλήξει στα συμπεράσματά του και θα κάνει τις οριστικές εισηγήσεις του, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τον Μωραΐτη, αλλά και τους Τσαλμπούρη, Αγραβάνη, Χατζηδάκη (ο Σκουλίδας δεν είναι πλέον στο κάδρο, αφού παραχωρήθηκε ως ελεύθερος στον Χολαργό).

Εξαίρεση αποτελεί μόνον ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, για τον οποίον ο Μπάνκι έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός είναι ενθουσιασμένος από το ταλέντο και τις προοπτικές εξέλιξης του 17χρονου ηγέτη της Εθνικής εφήβων, έχοντας ιδία άποψη, αλλά και πολύ θετικό report από τους συνεργάτες του. Και τον υπολογίζει από τώρα ως μέλος της 12άδας της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν!

Άλλωστε ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει γίνει με δεδομένο ότι στην ομάδα θα μετέχει ο Ρογκαβόπουλος. Η ΑΕΚ έχει πάρει τρεις ξένους (τον Γκρίφιν, που είναι γκαρντ, και τους Χάντερ, Ρόμπερσον, που είναι ψηλοί) και θα πάρει ακόμα τρεις, από τους οποίους μόνον ο ένας θα είναι γκαρντ και θα πλαισιώσει τους Γκρίφιν, Ξανθόπουλο, Λαρεντζάκη και Ρογκαβόπουλο στις πέντε θέσεις των περιφερειακών. Οι άλλοι δύο θα αγωνίζονται στις θέσεις "3" και "4" (το "τεσσάρι" πιθανώς θα είναι ο Ντελρόι Τζέιμς).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ