24.5 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπόγκνταν νίκησε τον Αλεξέι (pics+vids)

Στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ προκρίθηκε η Σερβία, κερδίζοντας 87-79 την Ρωσία, με απόλυτο MVP τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που σταμάτησε στους 24 πόντους την ώρα που ο Αλεξέι Σβεντ ήθελε να κάνει τα πάντα μόνος του, έχοντας 33 πόντους με 8/20 σουτ

Η Σερβία ήταν πιο αποφασισμένη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, έχοντας τον Μπογκντάνοβιτς σε καλή κατάσταση, καθώς από τους 14 πόντους της ομάδας στο ξεκίνημα, άσος των Κινγκς είχε βάλει τους 7. Ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον Μαριάνοβιτς, όποτε ο Σέρβος γίγαντας περνούσε στο παρκέ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ακόμα και ο Μοζγκόφ αδυνατούσε να τον κοντράρει.

Η διαχείριση του Τζόρτζεβιτς ήταν υποδειγματική, καθώς και ανάσες έδινε στον Μπογκντάνοβιτς και η Σερβία διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ. Αυτό δεν σήμαινε όμως ότι η "αρκούδα" έμενε μακριά. Τα χαμηλά της σχήματα, ωστόσο, δεν την διευκόλυναν. Ο Μαριάνοβιτς δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες και σε συνδυασμό με την ανεβασμένη ευστοχία της Σερβίας, το σκορ ήταν 26-40 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.Το μετρημένο μπάσκετ της Σερβίας απέδωσε καρπούς με το 34-48 του ημιχρόνου να αντικατοπτρίζει την κυριαρχία της. 12-19 τα ριμπάουντ και 5-12 οι ασίστ για τους διαβασμένους "πλάβι".

Το παιχνίδι απέκτησε έντονο ρυθμό και στο 25’ το σκορ ήταν 47-57, με την παρέα του Σβεντ να προσπαθεί να ροκανίσει την διαφορά.  Κάτι που εν τέλει κατάφερε, φέρνοντας το ματς στους 5, 52-57, μετά από τρίποντο του Βοροντσέβιτς. 1’ και 12’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, ο Γιόβιτς στραβοπάτησε και έδειξε να πονάει, βγαίνοντας υποβασταζόμενος για τον πάγκο της Σερβίας, προκαλώντας σοβαρό πονοκέφαλο στον Τζόρτζεβιτς.

Η Ρωσία στηριζόταν στις... τρέλες του Σβεντ που σούταρε μανιωδώς μέχρι να γυρίσει το ματς. Οι Σέρβοι, όμως, είχαν τις απαντήσεις σε κάθε ανατροπή που επιχειρούσαν οι αντίπαλοί τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-48, 57-66, 79-87

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Τα "κλικ" του ημιτελικού:

Τα highlights του παιχνιδιού:

https://www.youtube.com/watch?v=UilbA4KOLbY

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ