20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπάνκι ποντάρει στο μέλλον

"Γιατί παίρνεις το ρίσκο να αναλάβεις την ΑΕΚ μετά την πιο επιτυχημένη από πλευράς αποτελεσμάτων σεζόν τα τελευταία χρόνια, που μοιάζει να είναι και το ταβάνι της;", ήταν η ερώτηση που τέθηκε μετ' επιτάσεως στον Λούκα Μπάνκι κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ. Τότε η απάντηση ήταν ένα ευφυολόγημα χωρίς ιδιαίτερη ουσία, όμως όσο περνά ο καιρός αρχίζει να γίνεται εμφανές τι είχε στο μυαλό του ο Ιταλός.

Δεν είναι αφελής ο Μπάνκι ούτε χθεσινός στο μπάσκετ. Το αντίθετο. Ήξερε από την πρώτη στιγμή πολύ καλά ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επαναλάβει τα κατορθώματα της περασμένης σεζόν με τις δύο κούπες στις τρεις διοργανώσεις που πήρε μέρος η ομάδα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί πιο μικρό μπάτζετ σε σχέση με το περσινό. Κατά τι μικρότερο, αλλά πάντως μικρότερο. 

Οπότε αποφάσισε να ποντάρει στο... μέλλον. Αφού δεν μπορεί να βγει και να πει φωναχτά "θέλουμε να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας σε Κύπελλο και BCL" ή "θέλουμε να μπούμε σφήνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό" ή πολύ περισσότερο "πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα", πήρε την απόφαση να δουλέψει φέτος πάνω στο project Ρογκαβόπουλος.

Όταν ήρθε στην Αθήνα για να κάνει τις τελικές συζητήσεις με την ΚΑΕ και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου, είδε τον νεαρό σε κάποιες ατομικές προπονήσεις. Εκεί πείστηκε απόλυτα ότι τα πολύ καλά report, που είχε πάρει από τους συνεργάτες του για τον 18χρονο ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Και ότι αξίζει ο μικρός να πάρει την ευκαιρία του.

Έτσι, σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση, η οποία ψάχνει όλα αυτά τα χρόνια τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει τους ταλαντούχους παίκτες που μαζεύει κατά κόρον, έχτισε την ομάδα με τον Ρογκαβόπουλο να έχει θέση στη 12άδα και στο rotation. Πήρε δύο γκαρντ για να πλαισιώσουν τους παραμένοντες Λαρεντζάκη και Ξανθόπουλο και όχι τρεις (Ράταν-Μέις και Γκρίφιν) και δεν θα πάρει άλλον, όπως επιμένουν όλοι στην ΑΕΚ.

Με αυτή τη στρατηγική απόφαση όλοι θα είναι κερδισμένοι. Ο Μπάνκι θα μπορεί να πει στο τέλος της σεζόν, άσχετα αν τα αποτελέσματα είναι καλά ή κακά, ότι είναι πετυχημένος. Διότι σε μια χρονιά κατά την οποία εκ των πραγμάτων ήταν πολύ δύσκολο να οριοθετηθούν στόχοι, αυτός κατάφερε να βγάλει έναν παίκτη. Και μάλιστα έναν παίκτη σημαντικό για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Ότι έδειξε το δρόμο και τον τρόπο για να αξιοποιηθεί το απόθεμα ταλέντου που υπάρχει στις ακαδημίες της ομάδας.

Η ΑΕΚ θα έχει κερδίσει τον επόμενο πρωταγωνιστή της. Και ο Ρογκαβόπουλος θα έχει αναδείξει το ταλέντο του και θα έχει κάνει το επόμενο βήμα προς την καταξίωσή του.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι Μπάνκι και ΑΕΚ θα παραμείνουν πιστοί σε αυτό το πλάνο και δεν θα ανακρούσουν πρύμνα υπό το βάρος κάποιων κακών αποτελεσμάτων. Αν τα καταφέρουν, τότε μπορούμε να πούμε από τώρα ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πετυχημένη.

Διότι όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, το σίγουρο είναι πως στο τέλος θα έχει μείνει ο Ρογκαβόπουλος...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ