27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ο Μαυροειδής στην κορυφαία 10άδα μπλοκέρ της ΑΕΚ

Ανήκει σε ένα σχετικά κλειστό «κλαμπ» παικτών που έχουν τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων στο ελληνικό Πρωτάθλημα και αυτήν την ευχέρεια του την επιβεβαιώνει και με τη φανέλα της ΑΕΚ.

 

Μία θέση λοιπόν στους κορυφαίους μπλοκέρ της ιστορίας της «Ένωσης» στην Basket League έχει από χθες ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο έμπειρος σέντερ σταματώντας δύο σουτ παικτών του Ρεθύμνου έφτασε τις 33 τάπες με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και ξεπέρασε τους Βίκτορ Αλεξάντερ, Τόνι Κόστνερ (από 31), Πέρο Άντιτς και Ντέρεκ Χάμιλτον (από 32) για να μπει στην πρώτη 10άδα, «σκαρφαλώνοντας» στην 9η θέση.

 

Πέραν αυτού του επιτεύγματος του, ο Μαυροειδής έγινε ο πρώτος παίκτης των φετινών πλέι οφ που έφτασε σε «double-double» -το πρώτο του φετινό- με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

 

6ος ξένος σκόρερ της ΑΕΚ ο Μιλόσεβιτς

 

Έλειψε τρεις μήνες από την ΑΕΚ και η επιστροφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς, η τελευταία εμφάνιση του οποίου είχε γίνει στις 21 Ιανουαρίου κόντρα στον Απόλλωνα, συνδυάστηκε με ένα αξιοσημείωτο ατομικό επίτευγμα.

 

Με τους 10 πόντους του ο Βόσνιος έφτασε τους 643 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 6ος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League (από το 1992) αφήνοντας πίσω του τον Μίρκο Μιλίσεβιτς που την περίοδο 1994-95 είχε σημειώσει 637 πόντους.

 

Ακόμη ο Μιλόσεβιτς έχοντας χθες ένα εύστοχο τρίποντο, «έπιασε» στη 12η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών της «Ένωσης» τον Ντι Τζέι Τόμπσον με 47 και αφήνοντας πίσω του, τους Άντι Τούλσον (1995-96) και Τζο Κρίσπιν (2002-03) στα 46.

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ