27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ο Λάσο κοιτάζει και το αύριο (pics, vid)

Έχει ακούσει ουκ ολίγα... Όχι στην Ισπανία που δρα, κυκλοφορεί και εργάζεται, αλλά στην Ελλάδα. Ο Πάμπλο Λάσο έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει τους τίτλους που δικαιώνουν την διοίκηση, αλλά και το... χαρτί της απόλυσης στα χέρια του από τους Έλληνες «ειδήμονες». Οι οποίοι αντί να χρησιμοποιούν τον τίτλο «πρωταθλητής Ευρώπης», προτιμούν το «ταβερνιάρης». Ίσως και γι’ αυτό ο Βάσκος τεχνικός προτίμησε να «θρέψει» και τις επόμενες γενιές της «βασίλισσας». Να της παραδώσει εκτός από τίτλους, εκτός από παίκτες αναγνωρισμένους παγκοσμίως και παιδιά μεγαλωμένα σωστά και έτοιμα να συνδράμουν. Τελευταίο παράδειγμα ο Μάριο Νάκιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ είναι μόλις 16 χρονών, 1.99 και είναι ένα από τα παιδιά που έχει στις ακαδημίες της η Ρεάλ Μαδρίτης. Και έκανε το ντεμπούτο του με την ανδική ομάδα εκτός έδρας απέναντι στην Γκραν Κανάρια την περασμένη Πέμπτη. Έμεινε μάλιστα στο παρκέ για 6’28’’ και σημειώσε και τους πρώτους πόντους στην ACB.

ACB Photo/M. Henríquez

Δεν είναι Ντόντσιτς. Κανένας δεν είναι Λούκα Ντόντσιτς και μην βιαστείτε να πείτε πως και εδώ αν υπήρχε ανάλογο ταλέντο θα είχε παίξει. Έτσι κι αλλιώς δεν το πιστεύω, για να είμαι ειλικρινής. Οι περισσότεροι θα έβλεπαν την ηλικία και θα προσπαθούσαν να βάλουν τον Ντοντσάκη, Ντοντσόπουλο, Ντοντσίδη διαλέξτε, σιγά σιγά, στα τελευταία λεπτά και με τη διαφορά στο +20. Ο Λάσο λοιπόν επέλεξε να «πετάξει» τον Σλοβένο γκαρντ πριν από τρία χρόνια στη φωτιά, σε εκτός έδρας αγώνα με την Μπιλμπάο, ενώ η Ρεάλ έχανε και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι. Και κάνει το ίδιο και με παίκτες που δεν φτάνουν το ταλέντο του 19χρονου MVP... των πάντων ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι.

Ο Νάκιτς λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο αρχικό όνομα, είναι ο 11ος από τις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, την περιβόητη ¨cantera” που ντεμπουτάρει κατόπιν εντολής του Πάμπλο Λάσο: Ντάνι Ντίεθ (ναι, αυτός που παίζει Ευρωλίγκα με την Ουνικάχα Μάλαγα), Αλμπέρτο Μαρτίν, Ουίλι Ερνανγκόμεθ (ναι, αυτός που παίζει ΝΒΑ), Τζόναθαν Μπαρέιρο, Λούκα Ντόντσιτς, Σαντιάγο Γιούστα, Ντίνο Ράντοντσιτς, Σάμπα ΕνΝτιαγιέ, Ντε Λα Ρούα και Μέλβιν Πάντζαρ.

ACB Photo/M. Henríquez

Και μια... βοήθεια κοινού: Ο Νάκιτς, γιος του μυθικού Ίβο Νάκιτς, και έφτασε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης στα 13 του! Πριν από τρία χρόνια... Κοινώς κάποιος έψαξε, τον εντόπισε και τον βρήκε. Του έκανε την πρόταση να μετακομίσει στην Ισπανία. Συζήτησε με την οικογένειά του και είπαν το «ναι». Μένει στις ειδικές εγκαταστάσεις της ομάδας (όπου μένουν ή μπορούν να μείνουν αθλητές όλων των ομάδων του συλλόγου), όπου υπάρχουν διατροφολόγοι, γυμναστές και φυσικά οι προπονητές μπάσκετ που προσαρμόζουν το πρόγραμμα στις ανάγκες του κάθε νεαρού (ή και μεγαλύτερου) αθλητή. Όλα αυτά υπό τις οδηγίες του Αλμπέρτο Ανγκούλο.

Ο Νάκιτς έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα του τεράστιου ταλέντου του και μάλιστα ήταν MVP του Adidas Next Generation Tournament το Φεβρουάριο στο Μόαχο με 15,3 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ. Είναι όμως μόλις ένας από τους 11 από τους «μικρούς» που βρέθηκαν ανάμεσα στους «μεγάλους» υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο. Και ένας από τους τέσσερις που χρησιμοποίιησε στον αγώνα με την Γκραν Κανάρια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ