20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Λάρκιν πήρε το όπλο του (vids)

Η Εφές προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και άσχημες εμφανίσεις και έψαχνε απεγνωσμένα ένα ξέσπασμα το οποίο έκανε σήμερα στην έδρα της επί της Μπαρτσελόνα. Το 86-79 ήρθε μετά από ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο που εξελίχθηκε σε... παράσταση νίκης, ο Σέιν Λάρκιν επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές παρουσίες και η Μπαρτσελόνα γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, μετά από την εντός από τη Μακάμπι. Στο 8-8 η Εφές, στο 11-5 η Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα είχε καλύτερο ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, έδειξε από το γρήγορο 0-7 κυριαρχική διάθεση με τους Καλάθη και Μίροτιτς να την καθοδηγούν και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 18-24. Η Εφές βρήκε από την περιφέρεια  τα πατήματά της, με τον Σιμόν να σέρνει το χορό και τον Λάρκιν να βρίσκει σταδιακά τις... συνήθειές του, είχε και κλειδί την ενέργεια που έφερε από τον πάγκο ο Σανλί και έτσι κατάφερε στο 16' να προσπεράσει με 34-31. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 43-43 και με τους λογαριασμούς ορθάνοιχτους.

Η τρίτη περίοδος επιφύλαξε μια καταιγιστική Εφές. Με εντυπωσιακή άμυνα που έκλεισε κάθε διάδρομο και εκνεύρισε τους Καταλανούς, με τον Λάρκιν να έχει βρει πλέον για τα καλά το ρυθμό του και τον Σιμόν να... σιγοντάρει, οι Τούρκοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 68-54 και με μεγάλο προβάδισμα για την επικράτηση. 

Η Μπαρτσελόνα βρήκε στο πρόσωπο του Κόρι Χίγκινς τον ηγέτη που έψαχνε για την αντεπίθεσή της, μείωσε σε μονοψήφια τιμή, 77-69 στο 35' έχοντας βρει λύσεις στην επίθεση, με τον Καλάθη να κάνει κι αυτό το δικό του κρεσέντο στο σκοράρισμα και να φέρνει την ομάδα του σε απόσταση πέντε πόντων, 77-72 στο 37'! Οι Τούρκοι όμως είχαν ψυχραιμία και... Λάρκιν, ο οποίος πήρε τις τελευταίες επιθέσεις και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Ο... ΓΝΩΣΤΟΣ: Με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ ο Σέιν... ξανάγινε Λάρκιν και έδειξε ότι έκλεισε την παρένθεση λίγων αγώνων που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 43-30 και μάλιστα με 17 επιθετικά, αλλά παρότι ανανέωνε τις επιθέσεις της δεν τις... έβαζε, αφού είχε 17/38 και 44,7% στα δίποντα, απέναντι σε μια πολύ πιο εύστοχη Εφές με 22/38 και 57,9%.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ